Avand in vedere ca industria muzicala se trasforma iar acum cativa zeci de ani radioul a facut furori iar acum internetul schimba politica caselor de discuri si felul in care muzica ajunge la noi, ascultatorii si consumatorii de piese, acest subiect nu numai ca trebuia abordat ci si dezbatut mai pe larg.

Unde si cum asculti TU muzica?

Avand in vedere ca industria muzicala se trasforma iar acum cativa zeci de ani radioul a facut furori iar acum internetul schimba politica caselor de discuri si felul in care muzica ajunge la noi, ascultatorii si consumatorii de piese, acest subiect nu numai ca trebuia abordat ci si dezbatut mai pe larg.

Unde si Cum?

Asa ca haideti sa vedem ce credeti voi. As vrea sa stiu unde ascultati voi muzica si unde descoperiti eventual piesele noi: acasa, pe strada/ratb, in masina, club, party-uri, la serviciu si mai ales cum si de unde: downloadezi piesele preferate si le pui pe cd sau player, asculti radio, asculti de pe net (youtube/trilulilu/eok) si/sau iti faci playlist-uri cu melodii, salvezi in calculator tot ce-ti place, te uiti la tv pe posturile de specialitate. Gandeste-te care sunt activitatile pe care le faci cel mai des, nu bifa o casuta doar daca te uiti la tv cand stergi praful si vrei sa vezi daca mai merge...Click aici pentru sondaj!

Platim muzica?

De asemenea as vrea sa vedem daca voi ati fi dispusi sa platiti pentru muzica (si daca da, cat?) pentru a avea urmatoarele beneficii pe care muzica neplatita/piratata nu le are:

• acces instant (sa poti downloada imediat ce artistul a lansat piesa, acum 5 secunde chiar)
• calitate (super full quality, uitati de preview-uri si inregistrari cu telefonul, clipuri clare si hd)
• gasesti totul intr-un loc (mergi intr-un SINGUR loc pentru a cauta o piesa si stii SIGUR ca acolo gasesti tot ce vrei)
• filtrare (poti sa gasesti muzica noua sau muzica preferata avand optiuni de cautare/sortare dupa nume, gen, data lansarii, artist, numar de voturi/accesari/popularitate etc astefel incat la un singur click distanta sa poti gesi exact ceea ce cauti)
• comentariile si parerile altora
• playlists si de a organizare in categorii si liste a pieselor care iti plac si de a avea un istoric al activitatilor/ ascultarilor
• informatii despre piesa/album (data lansarii, vanzari, coperti, single-uri lansate, ce alte produse au preferat cei care au comandat), despre artist si alte lansari a mai avut, toate albumele sale vechi etc

Citeste si:
SONDAJ: Ce părere au bucureștenii despre Nicușor Dan în funcția de...
SONDAJ: Ce părere au...

Repet, voi ati plati pentru a asculta (da, si ascultatul ar trebui platit, la fel ca la radio)/downloada (in concluzie pentru a avea acces + extra optinile de mai sus la muzica cautata si pentru a descoperi muzica noua) daca ati avea toate dorintele implinite? Si daca da, cat si cum? Per melodie? Per abonament la un site (daca un site nu are toate facilitatile de mai sus?) Odata cu abonamentul de net (ca la radio, inglobeaza tot si aveti acces la tot/orice)? Click aici pentru sondaj!

Tu cum procedezi?

Tineti cont de faptul ca datele din acest sondaj le voi folosi in viitor pentru un ceva mult mai amplu iar voi aveti ocazia sa schimbati ceva. Traim momentul in care industria muzicala pierde controlul iar acesta ii revine “proprietarului” de drept: publicul.

Astept parerile voastre despre acest subiect in comentarii, despre modul in care si unde ascultati voi muzica, despre pretul pe care ar trebui sa-l platim pentru a avea acces la melodiile artistilor nostri favoriti si cat de mare ar trebi sa fie acesta avand in vedere ca noi vrem gratis insa artistii & managerii lor trebuie sa isi finanteze munca si oricare alte chestiuni care merita abordate pe marginea acestei teme de discutie.

Citeste si:
Top 4 greșeli de evitat atunci când cumperi un TV Smart
Top 4 greșeli de evitat...

Powered by


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.