Pokerul original este cat se poate de distractiv si, in acelasi timp, un mijloc ideal de intalnire si socializare cu prietenii. Iti chemi gasca la tine, bautura sta pusa la rece, alunele sunt la locul lor, chipsurile la fel. Totul este pregatit.

Hey, sefu, facem un poker original?

Ai auzit de Daniel Negreanu, romanul stabilit in SUA, care le-a dat lectii americanilor prin Las Vegas? Probabil ca da. Asta pentru ca iti place pokerul si nu ratezi niciun joc televizat, mai ales atunci cand la masa finala stau cei mai buni jucatori din lume. De multe ori se intampla sa fie si Daniel acolo, dornic sa castige potul cel mare. Stie el cum..

Poti sa treci linistit de la calitatea de spectator la cea de jucator, intrand in competitii online care iti pot aduce, la o adica, o calificare intr-un turneu important. Insa pana acolo merita sa-ti cumperi un set Texas Hold’em si sa incepi sa joci cu prietenii, just for fun. Pokerul original este cat se poate de distractiv si, in acelasi timp, un mijloc ideal de intalnire si socializare cu prietenii. Iti chemi gasca la tine, bautura sta pusa la rece, alunele sunt la locul lor, chipsurile la fel. Totul este pregatit. Un joc in 5 – 8 persoane poate dura si peste sase ore, asa ca alege-ti cu grija o zi din week-end, cand nu ai nimic deosebit de facut. Seturi de poker cu jetoane de calitate se gasesc prin anumite magazine online sau in unele magazine de reviste, la preturi acceptabile. Dupa ce ti-ai achizitionat un set oarecare, trebuie sa inveti si regulile relativ simple ale jocului Texas Hold’em.

Iata cum se procedeaza..Initial se impart jetoanele in mod egal la toti jucatorii, stabilind valoarea lor in functie de culoarea jetonului. In caz ca alegeti un joc pe sume modice (de recomandat chiar, pentru ca tensiunea e cu totul alta si jocul devine mult mai antrenant..) puteti pune direct valori in bani pe jetoane sau puteti fiecare cotiza cu o anumita suma, urmand ca ‘the winner takes it all’. Seturile vin cu doua pachete de carti, care trebuie folosite amandoua pentru a spori gradul de dificultate. Fara jokeri, ca nu ne uitam la Batman. Fiecare jucator devine pe rand dealer, adica imparte cartile si se ocupa de flop. Mai intai se fixeaza o deschidere, la care trebuie obligatoriu sa participe toti. Apoi dealerul da cate doua carti la fiecare jucator. Primul aflat in stanga (se merge mereu de la stanga dealerului, in cerc) are doua optiuni, dupa ce si-a vazut cartile: ori pariaza un numar dorit de jetoane, ori spune Check daca cele doua carti nu sunt tocmai bune. Daca urmatorul pariaza oricat, toti ceilalti pot fie sa mearga, sa creasca pariul sau sa se arunce, spunand Fall. Ideea este ca suma mizata sa se uniformizeze.

Citeste si:
Întrebarea zilei de la Florin Cîțu pentru Ciolacu, Ponta și Tăriceanu
Întrebarea zilei de la Cîțu...

Dupa acest pas, dealerul arunca pe masa primele trei carti din flop (din pachet, o carte se pune deoparte si una se intoarce pe fata, in flop; se pun la inceput 3 carti). Flopul are acum 3 carti vizibile pe masa, iar jucatorii au cate 2 carti fiecare, ferite de vederea celorlalti. Cea mai buna combinatie intre flop si cartile din mana este castigatoare. Dealerul mai aseaza o carte, a patra, dupa care urmeaza o noua repriza de pariuri. In sfarsit, a cincea carte este asezata si flopul este acum complet. Ultima runda de pariuri este si cea mai interesanta. Fiecare creste pariul, unii renunta pe final, altii intra all-in si tot asa. The showdown, baby! Cartile se pun pe fata si cel care are cea mai buna combinatie ia toate jetoanele..

Important la poker este sa-ti pastrezi cumpatul si concentrarea. Sa nu intri la orice mana, sa stii cand sa te arunci, sa fortezi mana celorlalti chiar daca tu nu ai nimic..Dupa cateva reprize, te cam prinzi cum stau lucrurile si incepi sa faci victime in stanga si-n dreapta. Chiar daca la inceput nu pare cine stie ce, pokerul Texas Hold’em e o binecuvantare pentru fiecare barbat. Fara tabinet, razboi, macaua sau alte traznai..

Citeste si:
Lilya Novikova, vedeta a pokerului online, a murit electrocutata la...
Lilya Novikova, vedeta a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.