In ultimii ani apetitul turistilor pentru vacantele traditionale a devenit atat de mare incat pensiunile abia mai fac fata cererii.

Investitii de 300 de milioane de euro in constructia pensiunilor din Romania

In ultimii ani apetitul turistilor pentru vacantele traditionale a devenit atat de mare incat pensiunile abia mai fac fata cererii. Dezvoltarea de pensiuni turistice a fost putin exploatata pana acum, dar s-a dovedit a fi o afacere atat de profitabila in Romania zilelor noastre incat in 2007 s-au investit peste 300 de milioane de euro in acest segment al turismului.

Profitabilitatea unei afaceri de acest gen depinde in primul rand de amplasare. Conform Raportului de piata al hotelurilor si pensiunilor realizat de compania IBC Focus, investitorii prefera zone precum Bran-Moeciu, care a cunoscut un adevarat boom din acest punct de vedere, Maramures, Bucovina, Vrancea, zone care vor continua sa se dezvolte in anii urmatori.

Peste 75 de hoteluri in constructie

Cele mai multe hoteluri noi aflate in momentul de fata in constructie sunt hotelurile cu clasificarea de 3 si 4 stele. Pana la finele anului 2007 in Romania functionau 12 hoteluri de 5 stele. In prezent, alte 7 hoteluri de 5 stele se afla in faza de constructie si proiectare.

In ultimii ani, cea mai mare dinamica a inregistrat-o constructia hotelurilor de 3 stele, care doar in 2007 a crescut cu 15% fata de anul precendent. Cele mai multe investitii in noi capacitati de cazare in urmatorii ani, conform bazei de date IBC Focus, o va inregistra zona Ilfov, urmata de Moldova. De asemenea, noi hoteluri se vor ridica in fiecare oras mare din tara care cunoaste o dezvoltare economica semnificativa: Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca, Timisoara, Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.