BBC, cea mai mare companie TV din lume, lanseaza pe DVD, la pret promotional, opt productii senzationale: patru documentare istorice si patru filme inspirate din literatura universala.

Urmandu-si misiunea de a oferi programe de calitate, educative si distractive deopotriva, BBC, cea mai mare companie TV din lume, lanseaza pe DVD, la un pret promotional, opt productii senzationale: patru documentare istorice si patru filme inspirate din literatura universala.

Agreate atat de adolescenti, cat si de adultii dornici sa-si extinda cultura generala, filmele pot fi folosite in clasa, ca material didactic sau suport multimedia, precum si acasa, ca activitate suplimentara.

Pe urmele lui Alexandru cel Mare

Instruit de Aristotel, Alexandru a urcat pe tron la 21 de ani, dupa asasinarea tatalui sau, Filip al II-lea. Planuind sa invinga Imperiul Persan, a demarat o campanie militara fara precedent, care avea sa impresioneze posteritatea pana in zilele noastre. Alaturi de Michael Wood, povestitorul, reconstituim traseul parcurs de Alexandru si armata sa, descoperind pretutindeni urmele faptelor sale de arme. A cucerit Anatolia, Siria, Fenicia, Iudeea, Gaza, Egiptul, Bactria si Mesopotamia, extinzandu-si imperiul pana in India. A fost proclamat Faraonul Egiptului si Fiul lui Dumnezeu la oracolul din Siwa si Lord al Asiei la Marea Caspica. I-a invins pe temutii persi, a fondat mai multe orase care ii poarta numele, influentandu-le dezvoltarea chiar si dupa moartea sa, in perioada elenistica, gasindu-si sfarsitul in Babylon, la numai 32 de ani, din cauze neelucidate, dupa 12 ani de campanie continua si cu multe vise ramase neimplinite. O poveste despre primul mare cuceritor si una dintre cele mai impresionante expeditii militare din istoria umanitatii.

Armele celui de-al doilea Razboi Mondial

Care au fost armele pe care au mizat marile puteri in cel de-Al Doilea Razboi Mondial? Ce tactici militare au conferit rusilor un avantaj strategic? Cum a influentat dotarea militara rezultatele razboiului? Documentarul BBC prezinta, in doua parti, intreg arsenalul folosit in a doua mare conflagratie a lumii: de la submarine mici la planoare, de la bombardiere si portavioane cruciale pentru victoria impotriva armatei naziste (partea A) pana la vasele de razboi care stabileau sortii in lupta pe apa, lansatoare de rachete de diferite tipuri si nave rapide de atac cu torpile si mitraliere. Acum puteti vedea cele mai spectaculoase raiduri, precum si incidentul in care a fost implicat John Kennedy, viitorul presedinte al Statelor Unite, in conflictul cu un distrugator japonez.

Auschwitz, marturiile unui genocid

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Despre Holocaust s-au spus multe, insa nu suficient. Un genocid de sase milioane de evrei are inca multe adevaruri nespuse si vini nerecunoscute, ascunse in culisele rusinoase ale istoriei. Propunandu-si sa arate lumii fata nevoalata a masacrelor de la Auschwitz, documentarul BBC prezinta, in doua „volume”, testimoniale socante ale detinutilor politici care relateaza viata din lagar, marturiile celor care au asistat la primele gazari si ale supravietuitorilor evrei, descrieri ale experimentelor oribile la care au fost supusi, povestea victimelor din „fabricile mortii” si a supravietuitorilor care au evadat din lagare si nu si-au gasit niciodata linistea. Printre cei intervievati se numara un fost membru SS raspunzator pentru executarea evreilor, precum si un altul, care decide, spre sfarsitul vietii, sa-i confrunte pe cei care neaga Holocaustul, dar si un evreu care a recunoscut ca s-a razbunat, ucigand cativa nazisti.

Citeste si:
Ministrul Bogdan Aurescu, „pus la zid” de BBC. „Ce ați dat voi...
Ministrul Bogdan Aurescu,...

Eroii nestiuti ai celui de-al doilea Razboi Mondial

Istoria uita adesea sa dea credit si oamenilor care nu sunt celebri, dar ale caror descoperiri stiintifice si strategii militare au contribuit decisiv la victoria Aliantei asupra fortelor naziste. Competitia tehnologica dintre state a jucat un rol important si in al doilea razboi mondial. Filmul BBC ne prezinta, in prima parte, inventatorul radarului, decisiv pentru apararea Marii Britanii, proiectantul aruncatorului de flacari, cel mai faimos avion de lupta din cel de-al doilea razboi mondial si arma-cheie in castigarea bataliei pentru Anglia, colonelul Claus von Stauffenberg, omul care l-a infruntat pe Hitler, cel care a deslusit Enigma - masina de cifrat a armatei naziste, care insemna castigarea razboiului de catre Aliati, si pe cel care a scufundat vestitul submarin Bismarck. In partea a doua ii cunoastem pe Dr. R. V. Jones, agent secret care a salvat Marea Britanie de la bombardament dejucand planurile nemtilor cu un dispozitiv de contracarare a undelor radio, Ewen Montagu, omul care l-a pacalit pe Hitler cu un siretlic care a salvat vietile a mii de soldati ai Aliantei, corespondentii Aliantei care au patruns in celebrul lagar de concentrare Balsen, prezentand lumii, prin imagini filmate si transmisii radio, cumplitele crime comise de nazisti, pe pilotii Aliantei, care marcau tintele in Germania cu semnale luminoase, facand astfel bombardamentele mai eficiente, precum si pe oamenii din culisele zilei Z, agenti dubli care i-au indus in eroare pe nazisti, contribuind la eliberarea Europei de sub ocupatia nazista.

Citeste si:
Noaptea Albă a Filmului Românesc, vineri la București și Cluj-Napoca
Noaptea Albă a Filmului...

Jane Eyre, o opera nemuritoare din literatura universala

Adaptare dupa celebrul roman al scriitoarei Charlotte Brontë, productia BBC “Jane Eyre” «rezuma cu excelenta toate elementele esentiale: o distributie de exceptie, replici superbe si tensiune erotica» (Sunday Telegraph). Jane Eyre, o tanara care inca mai sufera dramele unei copilarii nefericite, devine guvernatoare la Thornfield Hall. Se indragosteste de Mr. Rochester, proprietarul domeniului, iar acesta ii impartaseste sentimentele, dar fericirea este inca departe. Pentru a se putea bucura de viata fericita de familie, el trebuie sa se elibereze mai intai de pacatele trecutului, care il bantuie inca. Dupa ce il salveaza dintr-un incendiu misterios, temerile lui Jane incep sa se adevereasca: sotul sau ii ascunde unele lucruri. Cand secretele lui Rochester ies la iveala, aceasta o obliga pe Jane sa paraseasca Thornfield. Fara hrana, bani si adapost, Jane gaseste sprijin in familia unui preot, care o gazduieste si o incurajeaza. Insa surprizele destinului nu s-au terminat, iar Jane descopera curand un adevar cumplit despre propriul trecut… Un film BBC de exceptie, cu Ruth Wilson si Toby Stephens in rolurile principale.

Citeste si:
Marcel Iures: "Filmul Octav are un destin frumos"
Marcel Iures: "Filmul Octav...

Aventurile lui Robin Hood

Intors din cruciade, Robin din Locksley isi descopera tinutul natal subjugat de coruptul serif de Nottingham, care ii robeste pe saraci cu taxe insuportabile. Hotarat sa-i apere pe sarmanii lipsiti de ajutor, Robin renunta la rang si la pamanturile sale si se retrage in padure, planuind sa-si combata adversarul cu arcul si sageata. Convinge sa i se alature vreo cativa indivizi certati cu legea, precum Will Scarlett, un geniu in ale mestesugitului, Little John, omul munte care distruge totul in calea sa si Jack, care se pricepe atat de bine la siretlicuri si deghizari, incat nici nu-ti dai seama ca este, de fapt, femeie. Cu fiecare episod, ceata lui Robin Hood devine mai unita si mai abila in lupta cu faradelegile Serifului. Insa confruntarea e lunga si plina de pericole, caci Seriful, viclean, urzeste tot soiul de capcane pentru a-l prinde pe Robin. Noroc ca prezenta frumoasei Marian indulceste succesul “operatiunilor”… O poveste savuroasa, datand din Evul Mediu, acum intr-o productie BBC in 4 “volume”, pe care o vor urmari cu placere mai multe generatii.

„Clarissa”, un film despre moravurile secolului al 18-lea

„Sa seduci o femeie renumita pentru pietatea si valoarea sa morala... Ce poate fi un triumf mai mare?” Aceasta este ambitia lui Lovelace (Sean Bean), un seducator fara scrupule, dispus sa recurga la orice subterfugiu pentru a o seduce pe frumoasa Clarissa (Saskia Wickham) si a pune astfel, mana pe fabuloasa avere mostenita de aceasta. Obligata de familie la un mariaj nedorit, Clarissa accepta atitudinea curtenitoare ale lui Lovelace fara sa stie ca acesta unelteste cu surorile sale. Cum va rezista tanara intrigilor familiei si avansurilor imorale ale falsului sau admirator? Vom afla urmarind “Clarissa”, o poveste despre intrigi si seductie, bazata pe romanul omonim al lui Samuel Richardson.

“Fata din cafenea”, o drama romantica actuala

Richard Curtis, scenaristul filmelor „Patru nunti si o inmormantare” si „Love Actually”, ne propune “Fata din cafenea”, o drama romantica, care imbina dragostea si atitudinea politica. Inaintea de a participa la summit-ul G8 de la Reykjavik, Lawrence, un gentleman respectabil intre doua varste, consilier la Trezoreria Britanica, o cunoaste intr-o cafenea pe tanara scotiana Gina si, cucerit de personalitatea ei, o invita sa-l insoteasca in Islanda. De aici, un periplu de momente sensibile si comice, punctat dramatic cu informatii dureroase despre flagelurile contemporaneitatii, ne dezvaluie o perspectiva diferita asupra vietii si mortii, asupra iubirii si adevarului, asupra alegerilor care pot face o diferenta intr-un ocean de indiferenta. O poveste tandra, amuzanta si sensibila, care demonstreaza ca dragostea nu poate schimba intreaga lume, insa poate schimba totul pentru doi oameni.

8 productii BBC de exceptie, distribuite de Prooptiki Romania, disponibile acum pe DVD in librarii, hypermarket-uri si magazine de specialitate, la un pret promotional de 19,9 RON.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.