Desi stau pe averi de zeci de milioane de dolari, multe dintre vedete se zgarcesc chiar si la cativa centi.

Cand castigi zeci de milioane de dolari anual, uneori fara sa misti un deget, e clar ca esti scutit pe viata de toate grijile legate de bani si iti permiti sa ai pretentii din ce in ce mai sofisticate in privinta propriului nivel de trai. Celebritatile de la Hollywood se bucura din plin de un asemenea statut si cu toate acestea, multe dintre ele au atins culmea penibilului la capitolul zgarcenie.

Desi le ajung banii sa dea mita si la Portile Raiului sau ale Iadului, dupa caz, in momentele in care ar trebui sa plateasca pentru anumite lucruri sau sa lase bacsisuri, asa cum ar face pana si omul de rand, multe celebritati se folosesc de faima lor tocmai pentru a evita responsabilitatile de acest gen.

Profilul avarului nu caracterizeaza insa toate starurile de la Hollywood... Fie ca o fac strict pentru consolidarea imaginii, fie pentru ca au remuscari stiind ca mananca elefanti flambati in restaurante de 7 stele cand copiii mor de foame in Africa, unele vedete par ca tin mortis sa bata recorduri la capitolul generozitate. Din perspectiva lor, "tag-uri" precum "concerte caritabile", "donatii de milioane de dolari", "actiuni de binefacere" etc. sunt obligatorii pentru completarea portofoliului lor de V.I.P.-uri care se respecta. Iata cum stau clasamentele la categoria "Ce fac vedetele cu banii?":

Cele mai zgarcite celebritati:

Probabil ca ne intrebam cu totii ce ne diferentiaza de starurile pe care le admiram si le consideram exemple demne de urmat. Ei bine, "alintatii Hollywood-ului" nu sunt cu nimic mai prejos decat restul lumii, avand chiar tendinta de a comite mai usor si mai des gafe care le poate afecta sau, dimpotriva, promova imaginea.

La capitolul "ma sclad in bani, dar nu ma indur sa las bacsis", Britney Spears si Tiger Woods se remarca printre colegii lor de breasla. Revista "Stuff" informeaza ca cei doi recurg adesea la gesturi necugetate care nu fac decat sa le confirme statuturile de zgarciti. Dupa ce a stat cateva zile la o vila din Maui, unde tariful era de 2.000 $ pe noapte, si a beneficiat de tratament special adaptat statutului ei de superstar, Britney Spears a plecat fara ca macar sa multumeasca gazdelor pentru ospitalitate, daramite sa si plateasca serviciile... Pe de alta parte, Tiger Woods, faimosul jucator de golf cu venituri proprii de peste 500 de milioane $, a considerat probabil ca isi risipeste averea in van si a retras imediat bacsisul de 5 $ pe care il oferise unei chelnerite, dupa ce si-a amintit ca in ziua respectiva ii mai "scapase" femeii cativa dolari in plus la nota de plata pentru consumatie. Probabil ca atentia i-a fost distrasa de cei 10.000 $ pe care ii pariase la partida de Blackjack...

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Intre timp, alte staruri bufnesc in ras doar la ideea de a plati facturi. De la isprava lui Michael Jackson, care si-a luat talpasita fara a achita nota de plata pentru o parte din tratamentele care l-au transformat in chestia aceea livida si ciudata pe care am tot vazut-o in pozele atasate articolelor despre el, pana la escapada lui Paris Hilton, care s-a strecurat spre EXIT-ul unui restaurant, fara a onora costurile consumatiei, unele vedete par sa nu mai aiba limite in privinta mitocaniei.

Ce spuneti de Hillary Duff? Revista "Stuff" sustine ca artista s-a inhamat cu vreo 26 kg de haine, le-a carat pana la o spalatorie publica si a cerut sa ii fie curatate in nici mai mult nici mai putin de 150 de minute. Cel care a avut ghinionul de a primi comanda a dat tignal prin vecini si cu ajutorul catorva amici, i-a facut pe plac printesei pop. Cu ce s-a ales in schimb? Cu vreo 23 de centi, pentru o factura care afisa 55 $.

Citeste si:
Theo Rose, despre viața de dinainte de celebritate: „În primii doi...
Theo Rose, despre viața de...

Jennifer Lopez, a carei avere este estimata la 250 de milioane $, vine tare din urma si colectioneaza cu grija gesturi care ii atesta statutul de "zgarcioaba". De bine ce a zburat impreuna cu sotul sau, Marc Anthony, cu doua avioane care i-au transportat individual, Diva din Bronx nu s-a mai obosit sa achite costul calatoriei. De asemenea, vedeta "a uitat" sa plateasca 16.000 $ in schimbul serviciilor oferite de o companie de limuzine in timp ce artista a filmat pentru productia "El Cantante". Limuzinele au onorat nenumarate comenzi pentru ea, pentru sot si pentru armata de stilisti care se ocupa de imaginea ei. Fara numar!

Ca si cum lista avarilor de la Hollywood ar fi fost incompleta fara ea, Madonna nu a ezitat sa se iscaleasca pe post de zgarcita. Intre turnee, inregistrari, sedintele foto si interviuri, "Material girl" se informeaza periodic in privinta modului in care este gestionat bugetul ei. Nimic in neregula pana aici. Madonna insa devine de-a dreptul furioasa cand vede ca proprii angajati isi permit sa utilizeze liniile telefonice platite din banii ei, pentru apeluri personale. Daca descopera astfel de "scapari", vedeta le cere angajatilor sa plateasca fiecare apel efectuat, fara exceptie!

Citeste si:
Nutritionist: Sunatoarea este un fel de multi-medicament eficient...
Nutritionist: Sunatoarea este...

Sa o mai criticam pe Madonna cand aflam ca printul William i-a oferit in repetate randuri iubitei lui diamante false de Sarbatori? Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, pe numele sau au fost inregistrate doua curse cu avionul dinspre New York spre Londra (plus cazare doua nopti la hotel), totul pornind de la doar 377 $.

Hillary Swank este una dintre cele mai rafinate si decente vedete de la Hollywood. Actrita din "Million Dollar Baby" poarta cu mandrie creatiile vestimentare ale celor mai celebri designeri din lume. Si ce daca? Ni s-a taiat tot cheful imediat ce am aflat ca intr-o zi vedeta a cumparat produse in valoare de 99.58 $ de la un magazin, a platit cu o bancnota de 100 $ si a cerut insistent restul, chiar daca pentru extragerea maruntisului respectiv a fost nevoie de cineva care a deschis in mod special casa de bani.

Cele mai generoase vedete:

Citeste si:
Will Smith si Cameron Diaz, cel mai bine platiti actori de la...
Will Smith si Cameron Diaz,...

1. Bono, U2

Donatii: Debt AIDS Trade Africa (DATA)

Componentul trupei U2 a militat atat de intens in cadrul unor campanii impotriva raspandirii SIDA, incat in februarie 2006 a fost inclus printre cei 191 de nominalizati la premiul Nobel pentru Pace. Eforturile sale filantropice nu s-au concentrat insa in jurul DATA. Cantaretul a sustinut numeroase concerte in scopuri caritabile, printre care Live 8, Live Aid and Band Aid 20. In anul 2003, trupa U2 a donat suma de 40.000 de euro organizatiei One in Four Ireland, care ajuta victimele abuzurilor sexuale.

2. Sandra Bullock

Donatii: American Red Cross

Dupa atacul terorist de la 11 septembrie 2001, Sandra a donat 1 milion $ Crucii Rosii din Statele Unite. Apoi, dupa marele Tsunami din 2004, actrita a mai donat 1 milion $ pentru victime.

3. Nicholas Cage

Donatii: Chrysalis

Dupa ce in 2005 uraganul Katrina a facut ravagii in New Orleans, Cage a donat 1 milion $ pentru victime. De asemenea, actorul a sustinut organizatia Chrysalis din Los Angeles, care protejeaza persoanele fara adapost.

4. Jackie Chan

Donatii: The Jackie Chan Charitable Foundation

In copilarie, Chan a fost preluat si ingrijit de Crucea Rosie, imediat ce a ajuns din China pe teritoriu american. In 1998 el a infiintat o fundatie al carei scop este sa sustina tinerii din Hong Kong, iar in decembrie 2004 actorul a donat 64.000 $ spre UNICEF, pentru a ajuta locuitorii din Asia de Sud, care cazusera victime Tsunami-ului. Nu cu mult timp in urma Chan a mai donat 100.000 $ organizatiei Chrysalis din Los Angeles.

5. Celine Dion

Donatii: Canadian Cystic Fibrosis Foundation

Implicarea in campania pe care a sustinut-o in anul 1982 a fost motivata de un eveniment trist din viata divei: nepoata sa a murit la varsta de 16 ani din pricina unui fibrom. De atunci, cantareata nu a pierdut nicio ocazie pentru a strange bani in folosul organizatiei pe care, de altfel, o patroneaza. In plus, dupa uraganul Katrina, Dion a donat 1 milion $ Crucii Rosii americane. De asemenea, o buna parte din veniturile obtinute in urma concertelor ei a fost folosita in scopuri caritabile.

6. Angelina Jolie

Donatii: UNHCR-The United Nations Refugee Agency

Actrita premiata cu Oscar a fost numita ambasador UNHCR in 2001 si de atunci a calatorit in jurul lumii
pentru a sustine drepturile refugiatilor. Conform agentiei, contributiile ei financiare la aceasta activitate insumeaza mai mult de 3 milioane $.

7. Oprah Winfrey

Charity: The Oprah Winfrey Foundation, Oprah's Angel Network

Celebra gazda a emisiunii "Oprah" este una dintre cele mai generoase celebritati. Conform Chronicle of Philanthropy, Oprah a donat aproximativ 52 milioane $ doar in 2005. Din aceasta suma, 36 milioane $ au fost oferite fundatiei care ii poarta numele, dedicata unor programe speciale pentru femei si copii, iar 3.5 milioane $ au pornit spre Oprah's Angel Network, fondata in 1998 pentru a incuraja celebritatile sa initieze actiuni caritabile. Vedeta a mai donat 10 milioane $ pentru victimele uraganului Katrina.

Printre vedetele generoase se mai numara Paul McCartney, Arnold Schwarzenegger, Steven Spielberg, Simon Cowell, Alicia Keys, Ellen DeGeneres, George Clooney, Natalie Portman, Jessica Alba, Will si Jada Pinkett Smith, Michael J. Fox si Tracy Pollan, Sarah Jessica Parker si Matthew Broderick, Reese Witherspoon si Ryan Phillippe, Jay-Z si Beyonce Knowles.

Sursa imagini: skins.be


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.