Un milionar din L.A. afla ca mai tanara sa sotie il insala si o ucide cu sange rece.

Fracture

SUA, 2007 (112 minute)
Drama / Thriller
Regia: Gregory Hoblit
Cu: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn, Rosamund Pike

Un milionar din L.A. afla ca mai tanara sa sotie il insala si o ucide cu sange rece. Desi acesta crima pasionala pare un caz facil, tanarul procuror care se ocupa de caz constata ca are de-a face cu un geniu criminal. Umilit, fara nici o dovada impotriva criminalului, incercand sa-i dovedeasca vinovatia, procurorul isi risca viata si intra intr-un periculos joc de-a soarecele si pisica.

Ted Crawford (ANTHONY HOPKINS) este un tip prosper (castiga milioane de dolari proiectand - si inventind - sisteme de zbor complexe). Pentru ca Ted este foarte dedicat muncii sale, frumoasa si mai tanara sa sotie (EMBETH DAVIDTZ) se cam plictiseste acasa. Banunind ca il inseala, Ted cauta dovada adulterului si nu-i este prea greu sa o si descopere. Dupa ce isi vede sotia harjonindu-se cu amantul (BILLY BURKE) in piscina acestuia, dezamagit si mahnit, Ted se intoarce acasa. Cand sotia sa revine in generosul apartament conjugal, Ted mai gaseste puterea sa ii spuna inca o data - balbaindu-se si impiedicandu-se in cuvinte - cat de mult o iubeste. Apoi o impusca in cap. Ted se preda politiei si nu ascunde nimic din ceea ce a facut, iar cei care se ocupa de ancheta cred ca au de-a face cu un caz tipic de "crima pasionala". Tanarul procuror districtual Willy Beachum (RYAN GOSLING) mizeaza pe o "victorie facila", considerand ca acest caz ii va usura atat de asceptata sa evolutie profesionala (Willy se pregateste sa paraseasca sistemul pentru a incepe sa lucreze la o firma privata). Dar, in curand, ambitiosul avocat va realiza ca este prins fara scapare in capcana intinsa de geniul lui Crawford: arma crimei lipseste si nu este gasita nici o dovada a crimei. Willy este un invingator inascut si nu concepe ca ar putea fi tras pe sfoara de un criminal, oricat de inteligent ar fi acesta. Desi legal Crawford nu poate fi pus sub acuzare, Willy continua lupta pe cont propriu. Dar mintea lui Crawford se dovedeste o reduta de netrecut, retezandu-i orice pista, stergand orice urma, aparandu-se periculos de perfect.

Movieplex

Joi, 2 August
21:45

Sursa: 24fun


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.