Invitat sa vorbeasca despre acest ultim film al sau, David Lynch s-a rezumat la a spune ca "este despre o femeie care trece printr-un moment dificil".

Inland Empire

SUA, 2006 (172 minute)
Drama
Regia: David Lynch
Cu: Laura Dern, Justin Theroux, Jeremy Irons, Karolina Gruszka, Harry Dean Stanton, and Grace Zabriskie

Invitat sa vorbeasca despre acest ultim film al sau, David Lynch s-a rezumat la a spune ca "este despre o femeie care trece printr-un moment dificil". Fara a fi o apologie mistica explicita, Inland Empire mixeaza cateva motive prezente in filmele anterioare semnate David Lynch, elogiind - si de aceasta data - "visarea, visatorul si visul" (si in primul rand, visul in care traim).

Pentru ultimul film semnat David Lynch nu trebuie sa cautam ajutor in zona logicului, al concretului povestit in cheie realista. Filmat in suport digicam (cu o camera de serie Sony PD-150), "Inland Empire" este "un film despre o femeie aflata intr-un moment dificil" (David Lynch). Rolul protagonistei i-a fost atribuit LAUREI DERN ("Blue Velvet", "Wild at Heart") care apare aici in rolul unei actrite, Nikki Grace, care se pregateste sa joace intr-un film regizat de Kingsley (JEREMY IRONS). O vecina binevoitoare (GRACE ZABRISKIE) se grabeste sa o viziteze in micul sau palat (Nikki este casatorita cu un barbat influent care lucreaza la Hollywood) pentru a o avertiza cu privire la pericolul care o pandeste. Se pare ca filmul este un remake a unei vechi pelicule poloneze care n-a fost niciodata terminata datorita brutalei si misterioasei morti a unor actori protagonisti. Curand angoasele acapareaza intrutotul simtul realitatii, iar Nikki incepe sa aibe vedenii, personaje ciudate - iepuri uriasi, prostituate cantarete etc - care defileaza prin camera ei, intr-un delir halucinant fara limite.
Inland Empire continua traditionalul obicei al regizorului american de a-si "boteza" proiectele dupa locatia in care au fost filmate (sau in care se intentiona sa se filmaze).

Premii: Premiul "Future Film Festival Digital Award" la Festivalul de Film de la Venetia, 2006

Hollywood Multiplex

Duminica, 15 Iulie - Joi, 19 Iulie
18:45, 22:15

Vineri, 13 Iulie - Sambata, 14 Iulie
18:45, 22:15

E-Uranus - Cinema in aer liber

Miercuri, 11 Iulie
21:45

Sursa: 24fun.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.