Actiunea filmului se petrece in Bucurestiul anului 1989. Eva, fratele ei mai mic Lalalilu si parintii lor locuiesc intr-un cartier marginas al capitalei.

Actiunea filmului se petrece in Bucurestiul anului 1989. Eva, fratele ei mai mic Lalalilu si parintii lor locuiesc intr-un cartier marginas al capitalei. Lalalilu are 7 ani si o adora pe Eva. Eva are 17 ani si este pentru prima data indragostita. Viata Evei se schimba insa in ziua in care ea si Alexandru sparg in scoala, din greseala, bustul lui Ceausescu.

Cum mi-am petrecut sfarsitul lumiiSunt prinsi si li se cere sa isi faca autocritica in fata unei adunari comuniste. Obligat de tatal sau, securistul cartierului, Alexandru se umileste si scapa. Eva refuza, este exmatriculata si transferata la o scoala profesionala de la periferia orasului.

Il paraseste pe Alexandru si, impreuna cu noul ei coleg Andrei, pune la cale un plan sa fuga din Romania. Martor al plecarii celor doi, Lalalilu ia decizia vietii lui. Un film despre cum un pusti de 7 ani ne-a scapat de Ceausescu, iar o adolescenta de 17 ani si-a putut hotari viitorul, o tragi-comedie cu nuante de absurd si sublim.

Regizor: Catalin Mitulescu
Distributie: Dorotheea Petre, Timotei Duma, Marius Stan, Marian Stoica, Ionut Becheru, Cristian Vararu, Mircea Diaconu, Carmen Ungureanu, Jean Constantin

Sursa: hmultiplex.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.