"A face sex la nouazeci si trei de ani e ca si cum ai juca snooker cu o sfoara" (George Burns). Sau: "in westernuri ai voie sa-ti saruti calul, dar nu si iubita" (Gary Cooper). Sau: "Daca nu poti sa-i imiti, n-are rost sa-i copiezi" (Yogi Berra).

"A face sex la nouazeci si trei de ani e ca si cum ai juca snooker cu o sfoara" (George Burns). Sau: "in westernuri ai voie sa-ti saruti calul, dar nu si iubita" (Gary Cooper). Sau: "Daca nu poti sa-i imiti, n-are rost sa-i copiezi" (Yogi Berra). lata doar trei perle din rezervorul hazului planetar.

Om pansiv, om parsivLa fel ca in Antologie de vorbe de duh, Des MacHale a gasit si in Om pansiv, om parsiv dreapta cumpana intre ironia sfichiuitoare si boroboata, intre cristalul scanteietor si umorul fara voie. Antologator meticulos, irlandezul din Cork sondeaza domenii diverse - de la muzica la stiinta si de la sport la politica - pentru un rasfat care incepe pe primul rand si se termina pe cea din urma pagina.

Fapt important, Om pansiv, om parsiv nu reia nimic din antologia publicata anterior de Humanitas. Doar sistematizarea materiei e aceeasi, in rest, cititorul va gasi lucruri noi, carora li se va abandona amuzat.

El se va intalni cu Mae West si Woody Allen, cu Dylan Thomas si Spike Milligan, cu Brendan Behan si Groucho Marx. Iar intalnirea va fi pecetluita de un ras sanatos, reconfortant.

Sursa: librariilehumanitas.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.