Cum ar fi aratat lumea daca personalitatile istorice ar fi avut cont pe Instagram?

In era 2.0 ni se pare absolut normal ca informatia sa fie transmisa in timp real via platforme sociale de genul Twitter, Facebook sau Instagram. In vremurile pre-digitale, stirile ajungeau la oameni altfel – prin reportaje scrise de la fata locului, ziare, brosuri sau din gura in gura („word of mouth” cum ar spune internautul astazi). Cum ar fi fost, oare, daca personalitatile istorice ar fi avut cont pe Instagram? Daca Leonardo DaVinci ar fi postat fragmente din picturile sale pentru a-si tachina fanii sau daca Lincoln ar fi urcat un selfie inainte sa plece la teatru?

La aceasta intrebare au incercat sa raspunda cei care se ocupa de Tumblr-ul Histagrams. Ideea nu este noua si au mai existat pana acum tentative de a transpune lumea pre-social media in cea digitala. Ca si altii inainte lor, Gusto NYC si Gavin Alaoen designerii din spatele blogului, si-au propus sa prezinte cele mai importante evenimente din istorie prin lentilele lumii digitale. Rezultatele sunt nemaipomenite – ironice, amuzante, creative (a se vedea fotografia cu Bill Clinton de mai jos).

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Gusto NYC spune ca ideea i-a venit in metrou, in timp ce isi verifica profilul de Instagram.

Mi-am intrabt atunci cum ar fi aratat Instagramul in urma cu cinci ani. Apoi m-am gandit, de ce sa ma opresc aici, de ce nu in urma cu 10, 20 de ani sau chiar mai mult”. Si bine a facut! ; )

Histagrams nu este primul proiect de acest gen al celor doi artisti. Acestia au mai facut ceva valva virtuala cu proiecte ca Celebs with No Eyebrows si Alaoen's McKayla is Not Impressed.

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe Tumblr-ul Histagrams.

Sursa foto: Histagrams


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.