La cativa zeci de metri buni sub nivelul oceanului, se afla o lume misterioasa care ne atrage si inspaimanta deopotriva. Este o lume de care, daca ajungi sa o cunosti, te vei indragosti iremediabil. Cel putin asa sustine Todd Bretl, fotograful care, cu deosebit curaj, inoata alaturi de rechini pentru a surprinde imagini din lumea acestora.

Todd Bretl a crescut in Bermuda, cu oceanul ca spatiu de joaca zilnic. Era si firesc ca, la o varsta destul de frageda, sa vrea sa il cunoasca mai bine/exploreze. Asa ca la 12 ani a inceput sa ia lectii de sub diving. Dupa cateva sute de scufundari, Bretl a decis ca vrea sa incerce ceva nou. Asa ca si-a luat un echipament de fotografie subacvativa pe care planuia sa il foloseasca in excursia din Palau. Acolo, Bretl a avut sansa de a-l intalni pe unul din cei mai buni si cunoscuti fotografi subacvatici, Stan Waterman. Incurajarile si entuziasmul acestuia l-au inspirat pe novicele fotograf si, dupa cateva mii de imagini facute in adancul oceanului in Palau, Bretl s-a intors acasa iremediabil indragostit de lumea subacvatica.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Bineinteles ca, faptul ca Bretl a crescut langa ocean si are la activ cateva sute de sufundari, contribuie foarte mult la unicitatea fotografiilor. Nu multe persoane ar indrazni sa intre in apa alaturi de acesti pesti periculosi, insa Bretl stie cum sa se poarte in prezenta subiectilor sai pentru a capta cele mai bune cadre.

Citeste si:

Uriasul din lumea pestilor

Rechinii nu sunt singurele vietati marine pe care Bretl le fotografieaza. De la corali la caracatite sau mamifere marine, Bretl nu se teme sa inoate alaturi de aceste vietati magnifice pentru a surprinde imagini din lumea acestora. Iar fotografiile sale sunt atat de detaliate incat ai impresia ca ai nimerit nas in nas cu un rechin.

Mai multe imagini cu uimitoarele fotografii ale lui Todd Bretl puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Todd Bretl


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.