10 picturi si o lectie de viata coplesitoare de la un batran de 97 de ani.

Niciodata nu e prea tarziu. Stiu, iti suna a truism, dar este un truism incantator. Niciodata nu e prea tarziu, iar Hal Lasko, un batran in varsta de 97 de ani, aproape orb, este exemplul cel mai bun si mai coplesitor.

Hal Lasko are 97 de ani, iar vederea nu il mai ajuta deloc. Dar picteaza. Constant si cu pasiune, „Bunicul”, cum ii spun cei mai multi, realizeaza mici opere de arta pixelate pe calculatorul sau cu sistem de operare Windows '95.

Vezi mai mult imagini in GALERIA FOTO

Fost grafician pe vreamea cand grafica se facea doar cu hartia si creionul, Hal Lasko a primit din partea familiei, prin anii '80, la ani buni dupa pensionare, un calculator care functiona cu Windows '95. Pe el, a descoperit MS Paint si treptat a invatat sa il foloseasca. Nu a renuntat la pasiunea sa pentru arta 8-bit nici cand vederea a inceput sa ii joace feste. Nu a renuntat nici acum cand si-a pierdut-o de tot. Si astazi, la 97 de ani, Hal Lasko pregateste o expozitie.

„Pe vremea cand munceam, tot ce trebuia sa fac era sa il multumesc pe client. Acum pot face orice imi place/doresc. Nu mai e munca, e distractie”, spune bunicul in clip-ul pe care va invitam sa il urmariti.

Arta sa, apreciata si recunoscuta in lume, este considerata un amestec intre pointilism si arta 8-bit.

In GALERIA FOTO, puteti vedea mai multe picturi realizate de Bunicul Hal Lasko.

Sursa foto: Hal Lasko.com

Pagina Vimeo/ Pagina Youtube


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.