Cand te distantezi si privesti lumea obiectiv, de departe, lucrurile se vad altfel. Detaliile capata contur, bucatile de puzzel incep sa se potriveasca si reusesti sa vezi imaginea de ansamblu. Cameron Davidson a facut o pasiune din a vedea lumea in ansamblu, din cer. Prin aparatul sau foto, ce-i drept.

Cand te distantezi si privesti lumea obiectiv, de departe, lucrurile se vad altfel. Detaliile capata contur, bucatile de puzzel incep sa se potriveasca si reusesti sa vezi imaginea de ansamblu. Cameron Davidson a facut o pasiune din a vedea lumea in ansamblu, din cer. Prin aparatul sau foto, ce-i drept.

Cameron Davidson este fotograf specializat in fotografie aeriana. Cum si-a descoperit aceasta pasiune, cum alege locurile pe care le fotografieaza precum si multe alte detalii tehnice si nu numai puteti afla din interviul pe care artistul fotograf l-a acordat revistei noastre. Noua ne-a facut mare placere sa stam de vorba cu el, chiar si via e-mail. Speram ca si voua va va face cel putin la fel de multa placere sa il cititi. :)

Yuppy.ro: De cata vreme faci fotografie aeriana?

Cameron Davidson: Fac asta inca din 1980. Prima sedinta foto aeriana pe care am facut-o a fost pentru National Geographic. Documentam un reportaj despre Starcul Albastru din sudul Maryland-ului (n.r. Statele Unite). Mi-am inceput cariera fotografiind pasari si peisaje. Inca mai fotografiez peisaje. Uneori mai fotografiez si portrete pentru reviste sau clienti corporate. Ca sa nu mai pun la socoteala proiectele pentru reviste si campaniile publicitare care abordeaza o perspectiva aeriana.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Yuppy.ro: Cum alegi locurile pe care urmeaza sa le fotografiezi?

Cameron Davidson: Depinde. Daca este vorba de proiectul unui client, atunci clientul este cel care alege locul. Pentru proiectele personale, fac foarte mult research, planuiesc, gandesc intreg proiectul cap-coada si realizez un program. Bineinteles, cand te afli la inaltime vezi o multime de lucruri si apar o multitudine de oportunitati daca este atent. Secretul este sa fii intotdeauna atent la minunatiile care se dezvaluie in fata ta.

Yuppy.ro: Cum iti vin ideile? In timp ce esti in aer sau lucrezi dupa un concept gandit dinainte sa te sui in elicopter?

Cameron Davidson: Si, si. Ma pregatesc astfel incat sa pot fi norocos. Cele mai multe fotografii sunt realizate dupa un concept sau sunt influentate de un loc anume. Insa intotdeauna cand ma aflu in aer gasesc noi lucruri sau noi modalitati de a fotografia. Conteaza foarte mult sa lucrezi cu un pilot care stie cum sa zboare pentru camera. Este un efort realizat de intreaga echipa, iar fara ajutorul lor nu as putea sa fac ceea ce fac.

Citeste si:
Vlad Prioteasa, fondator Gift Idea, ne povestește cum este...
Vlad Prioteasa, fondator Gift...

Yuppy.ro: Ce aparatura folosesti?

Cameron Davidson: In momentul de fata fotografiez Nikon D800, 24, 35, 50, 85, 135 Nikors plus 24-120 si 70-200. Mai folosesc si un Hasselblad H2 si un Leaf Aptus back. Cand am chef de provocari, folosesc un Alpa TC si lentile Schneider de 36mm. E un kit fantastic! Pentru a mentine camera nemiscata folosesc fie un Kenyon Labs KS 4x4 sau un giroscop KS-8

Yuppy.ro: Care este cel mai frumos loc in care ai fotografiat pana acum?

Cameron Davidson: Insula Wrangle din Rusia a fost cu adevarat impresionanta. Am zburat intr-un MI-8 din era sovietica deasupra unui tinut inghetat indepartat si sterp. A fost o ocazie unica sa vad, fotografiez si sa fac cunoscuta propria perspectiva asupra unei insule care este rareori vizitata.

In GALERIA FOTO, far si pe pagina lui Cameron Davidson puteti vedea mai multe imagini superbe realizate la inaltime.

Citeste si:
Oana Roman, reacție dură după ce nu a fost invitată la un eveniment...
Oana Roman, reacție dură după...

Sursa foto: Cameron Davidson


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.