Cand s-a mutat din New York in Londra, fotojurnalista Daniella Zalcman a vrut sa realizeze o serie de fotografii in care sa surprinda iubirea pe care o poarta celor doua orase. Asa s-a nascut New York + London, un proiect statement despre ce inseamna 'acasa'.

De curand, fotojurnalista Daniella Zalcman s-a mutat din New York in Londra. S-a decis sa isi documenteze experienta printr-o serie de poze care sa reflecte frumusetea celor doua orase, discrepantele dintre acestea si, de ce nu, dorul de casa. Asa a aparut New York + London, un proiect ca o poveste a vietuirii in cele doua orase.

Cand m-am mutat din New York in Londra in urma cu un an, m-am decis sa creeze o serie de fotografii cu dubla expunere. Aceste imagini sunt o scrisoare de dragoste pentru doua orase superbe – o harta personala a strazilor si cladirilor specifice” , spune artista. „Ador ambele orase. Mi se par cele mai fotogenice orase din lume”, mai marturiseste Daniella.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Folosind tehnica expunerii duble, Daniella a adus zgarie-norii din New York printre casele victoriane si arhitectura dispersata specifica Londrei. Mai interesant este faptul ca a facut toate acestea folosind camera digitala a smartphone-ului sau in locul unui aparat profesional. Chiar si efectul de suprapunere l-a obtinut editand cu ajutorul unor applicatii accesibile doar pentru smartphone. Spune ca a ales sa foloseasca iPhone-ul in locul unui aparat profesional datorita naturii informale pe care o are fotografia realizata cu smartphone-ul.

Aparatul voluminos pe care il folosesc atunci cand fac poze pentru ziare sau reviste cere un nivel de atentie si grija care poate deveni restrictiv, in timp ce camera telefonului ma elbereaza de aceste constrangeri. Cu telefonul mana, pot experimenta spontant si pot folosi tehnici de editare care nu si-ar gasi locul in fotojurnalismul clasic”, explica Daniella.

Superb proiect, nu credeti?

Mai multe imagini cu proiectul Daniellei Zalcman puteti gasi in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistei sau pe contul de Instagram al acesteia.

Sursa foto: Kickstarter, Instagram


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.