Keng Lye picteaza 3D. Folosind o tehnica aparte, Lye da viata picturilor sale oferindu-le o a treia dimensiune. Chiar daca am fi tentati ca undeva de-a lungul procesului s-a strecurat vreun truc ieftin de Photoshop, trebuie sa mentionam faptul ca extraordinarele rezultate se datoreaza strict talentului ireprosabil al artistului si al orelor de munca asidua.

Arta lui Keng Lye nu este foarte usor de catalogat. Am putea spune ca este un hibrid intre pictura si sculptura si asta pentru ca artistul, originar din Singapore, face mai mult decat sa intinda vopsea acrilica pe o suprafata. O combina cu rasina expodica si cu alte elemente, o modeleaza si picteaza zeci de straturi suprapuse pana cand rezultatul final este un obiect care imita intr-un mod ireprosabil realitatea. Foloseste aceasta tehnica de pictura aparte, pe straturi, pentru a da lucrarilor sale un aspect tridimensional. Este o tehnica similara cu cea folosita de artistul japonez Riusuke Fukahori.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

A inceput sa experimenteze cu aceasta tehnica de pictura in 2012. Folosea pe atunci doar vopsea acrilica combinata cu o rasina epoxidica. A vrut sa vada cat de departe poate sa duca aceasta tehnica si ce s-a intampla daca ar „imbunatati-o”. Asa ca a inceput sa incorporeze elemente 3D – o coaja de ou, o piatra de cristal si tot asa. „Ideea era sa dau lucrarilor un efect tridimensional mai puternic decat avea pana acum si cred ca sunt o multime de alte tehnici care asteapta sa fie explorate.”, spune Lye. Procesul, cum era de asteptat, este unul indelungat si complet.

Presupune rabdare, migala si o mare atentie la detalii pentru ca la final, rezultatul sa fie un obiect care imita perfect realitatea, din orice unghi ar fi privit. Chiar daca am fi tentati ca undeva de-a lungul procesului s-a strecurat vreun truc ieftin de Photoshop, trebuie sa mentionam faptul ca extraordinarele rezultate se datoreaza strict talentului ireprosabil al artistului si al orelor de munca asidua.

Seria de picturi tridimensionale realizata de Keng Lye se numeste „Alive Without Breath” (In viata fara sa respire - n.e.), iar in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artisului puteti vedea mai multe imagini.

Sursa foto: Keng Lye


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.