'Poarta iadului', un stravechi sit de pelerinaj, considerat o poarta catre lumea de dincolo, a fost descoperita de o echipa de arheologi in stravechiul oras antic Hierapolis, aflat in prezent in partea de sud-vest a Turciei.

Potrivit agentiei de presa italiene ANSA, arheologii care efectuau sapaturi in orasul antic Hierapolis au descoperit celebrul "Plutonium" sau "Poarta lui Pluto", un stravechi sit de pelerinaj despre care oamenii din Antichitate credeau ca reprezinta intrarea in iad. Avand forma unei pesteri de mici dimensiuni, aflat in apropiere de templul dedicat zeului Pluto, "Plutonium"-ul a fost apoi asociat de-a lungul secolelor tot mai mult cu moartea, din cauza gazelor letale emanate de acea pestera.

Francesco D'Andria de la Universitatea din Salento a anuntat aceasta descoperire intr-o conferinta de presa organizata in Turcia, la jumatatea lunii martie, potrivit publicatiei La Gazzetta Del Mezzogiorno.

Francesco D'Andria a declarat pentru Discovery News ca a descoperit si ramasitele stravechiului templu, o piscina folosita de pelerini si o serie de scari in trepte.

Citeste continuarea pe 9am.ro

Sursa foto main: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.