Diet Wiegman vede arta acolo unde cei mai multi dintre noi vad doar un morman de gunoi. Doar din resturi de obiecte si printr-o pozitionare perfecta a luminii, Diet reuseste sa creeze chipuri celebre in intreaga lume.

Diet Wiegman vede arta acolo unde cei mai multi dintre noi vad doar un morman de gunoi. Si asta pentru ca Diet nu vede lumea ca noi toti. In ochii lui, un obiect pe care altii probabil ca l-ar arunca, capata potential artistic.

Cu arta lui Diet Wiegman trebuie sa ai, in primul rand, rabdare. Nu se dezvaluie privitorului imediat si ai nevoie de cateva secunde pentru a intelege ca acea cacofonie vizuala din care nu intelegi nimic este, in realitate, o sculptura. Trebuie doar sa privesti atent, dar nu obiectul, ci umbra sa pentru ca acel „aha!” revelator sa apara.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Diet Wiegman se joaca mai ales cu maniera in care oamenii percep si dau sens imaginilor abstracte. Ceea ce la prima vedere pare doar o masa haotica de obiecte, se transforma in mainile artistului in imagini usor recognoscibile. Diet aranjeaza obiectele astfel incat atuncat cand este proiectata lumina in anumite puncte cheie, umbrele iau forma unor siluete celebre in intreaga lume.

Trebuie sa fie vorba de munca sisifica pentru ca la final, dupa ce a asezat, mutat, pozitionat, lipit, taiat si repozitionat materialele si dupa ce a gasit punctul potrivit in care sa fie luminat, sa apara silueta lui Michael Jackson sau statuia David creata de Michelangelo sau numeroase alte figuri celebre.

Diet Wiegman a inceput sa se joace cu luminile si umbrele inca din 1965, dupa ce si-a terminat studiile. A inspirat de atunci o serie de alti artisti, precum Tim Noble si Sue Webster sau Kumi Yamashita.

Mai multe imagini cu uimitoarele sculpturi din umbre puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Toate imaginile ©The Diet Wiegman Arhiva 1965-2013


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.