Dihzahyners este o echipa de artisti de care orice oras ar avea nevoie. Nu ne credeti? Convingeti-va singuri.

Nu este chiar atat de greu sa transformi un piesaj urban gri si monoton intr-unul plin de culoare si energie. Nu atata timp cat nu duci lipsa de initiativa si putina creativitatea. O demonstreaza artistii urbani Dihzahyners care au daruit Beirutului cele mai colorate scari din lume.

Proiectul lor, „Paint Up!”, a pornit de la o premisa simpla: sa transforme un oras greu incercat de razboiul civil intr-unul plin de culoare. Vroiau sa faca din imperfectiunile orasului un motiv de joaca. Si-au dat seama ca pot adauga energie si vigoare orasului prin simpla pictare in culori a zonelor care au nevoie de un astfel de facelift. Si de unde ar fi putut incepe daca nu cu scarile?

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Asa ca au inceput sa exploreze strazile Beirutului si sa transforme scarile gri si plictisitoare care le ieseau in cale in patternuri vibrante si explozii de culoare. O fac fara prea multa logistica. Cateva cutii de vopsea si o echipa plina de entuziasm e tot de ce au nevoie pentru a da orasului o noua infatisare.

„Initiativa noastra a aparut din ideea, desi arta si culoare nu pot schimba lumea, ne pot schimba sentimentele, perspectivele sau comportamentul”, este de parerea echipa.

Cel mai amplu proiect al lor de pana acum a fost o scara cu 73 de trepte din cartierul Mar Mikhael. Au lucrat la ea sapte ore, dar a meritat efortul.

Eh, v-am convins? Este Dihzahyners o echipa de artisti de care orice oras ar avea nevoie?

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina grupului creativ.

Sursa foto: Dihzahyners


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.