Un grup de artisti stradali s-au gandit ca pot schimba o epava ponosita si uitata de lume intr-o galerie de arta urbana. Uite ce a iesit:

In urma cu mai bine de jumatate de secol, The Duke of Lancaster era un luxos vas de croaziera. Astazi nava rugineste ancorata intr-un port din North Wales. Cateva nume grele ale artei stradale si-au unit fortele si incearca sa transforme o epava uitata de lume intr-o galerie de arta urbana. Vor, de asemenea, sa ii faca cunoscuta fascinanta poveste.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Suntem in 1956, iar Harland and Wolff, aceeasi companie care a construit Titanicul, lanseaza The Duke of Lancaster, un vas de croaziera care urma sa realizeze curse prin Europa. Cativa ani mai tarziu, in 1979 mai exact, nava este redenumita ca FunShip si este ancorata in Dee Estuary in Flintshire, North Wales. Cumparatorii sai, John Rowley si Patricia Scott doreau sa transforme vasul intr-un complex de agrement plutitor. Nu a fost sa fie, iar la inceputul anilor '90, dupa numeroase dispute cu consiliul local, nava este abandonata in port.

Mai multi artisti stradali de renume s-au reunit sub numele de DuDug si si-au propus sa readuca la viata aceasta epava uitata de lume. Si-au manifestat pana acum interesul peste 20 de artisti din tari ca Rusia, Letonia, Ungaria sau Marea Britanie. Pana si propietarii navei s-au aratat incantati de proiect, oferindu-le artistilor binecuvantarea lor.

Nava fatoma a devenit in ultimele luni un spectacol fascinat de privit. In momentul de fata, nava este acoperita de 8 desene graffiti realizate la scara mare.

Atat in GALERIA FOTO, cat si pe pagina artistilor, puteti urmari transformarea navei.

Sursa foto: Dan Callister


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.