Simon Beck isi petrece cea mai mare parte a timpului la poalele muntilor Alpi, plimbandu-se. A facut, insa, din aceasta activitatea atat de banala o forma de arta. Despre ce este vorba, vedeti in imaginile de mai jos.

Nu, nu au vreo provenienta extraterestra si nici nu sunt realizate cu ajutorul unei masinarii. Desenele de mai jos sunt produsul imaginatiei unui artist foarte talentat. Simon Beck, caci acesta este numele sau, este un artist aparte. Deseneaza tablouri in zapada folosindu-se doar de urmele lasate de bocancii pe care ii incalta. O face din pura pasiune, chiar daca operele sale de arta sunt efemere si nu vor rezista, cel mai probabil, mai mult de cateva zile.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Totul a inceput in 2004 cand, pentru a-si face plimbarile mai interesante, Simon Beck a creat o stea in cinci colturi. De atunci si-a tot perfectionat arta, creand modele geometrice din ce in ce mai complexe si la o scara din ce in ce mai mare. Fiecare desen masoara acum aproximativ 500 de metri in diametru.

Beck este foarte meticulos si fiecare desen necesita o munca de circa 10 ore. Artistul foloseste o busola manuala pentru a stabili cadrul de actiune, dupa care evalueaza distanta cu o ruleta sau pur si simplu numarandu-si pasii. Dupa care traseaza linii curbe sau cercuri cu ajutorul unei franghii de rufe atasate la o ancora de la centrul desenului.

Dupa cum spuneam deja, durata de viata a acestor superbe forme geometrice create in zapada depinde de conditiile meto. Artistul este nevoit uneori sa refaca un model dupa ce a nins si s-a depus zapada pe desen.. Acest lucru nu pare sa-l deranjeze. „Principalul motiv pentru care am inceput sa fac aceste desene a fost pentru ca, din cauza unei rani la picior nu mai pot alerga, iar plimbarea era singura optiune de a face miscare.”, spune artistul.

In continuare va lasam sa admirati desenele lui Simon Beck din GALERIA FOTO. Mai multe imagini puteti vedea pe pagina de Facebook a artistului.

Sursa foto: Simon Beck


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.