David Walker creeaza portrete uimitoare folosind doar sprayuri cu vopsea si un perete alb.

David Walker nu este in artist obisnuit. In locul pensulelor si al acrilicelor, Walker a ales sa foloseasca sprayuri cu vopsea, iar panza a inlocuit-o cu ziduri, garduri sau garaje. Foloseste, in general. pe post de panza, cam orice ii permite spatiul public. Asa cum v-ati dat seama deja, David Walker este un artist al strazii.

David Walker si-a inceput cariera concepand designul tricourilor pentru celebra trupa rave Prodigy. S-a apucat sa picteze peretii strazilor in urma cu aproximativ patru ani. Este, asadar, relativ nou in "industrie", insa a reusit intr-un timp foarte scurt sa isi contureze un stil aparte si sa se faca remarcat. Primit cu entuziasm de presa de specialitate, Walker a ajuns sa fie comparat cu Banksy, presiune careia ii face fata cu succes. Nu este nevoie de un ochi antrenat, insa, pentru a-ti da seama ca Walker are talent cu carul.

Compozitiile sale par foarte haotice si incarcate. Totusi, Walker pare sa fie foarte atent la detalii. Asa se face ca, din cromatica puternica si incarcata ies portrete uimitor de realiste.Atat de realiste, incat aproape ca nu-ti vine sa crezi ca au fost pictat cu sparyuri cu vopsea si nu cu pensule.

David Walker si-a expus pana acum lucrarile in cele mai mari/cunoscute galerii ale lumii, incepand cu New York si continuand cu Berlin, Hong Kong, Lisabona sau Bali. Si acesta este abia inceputul.

Mai multe portrete puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: David Walker


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.