Tineti-va bine! Pornim in calatorie in universul fascinant al lui Michal Karcz.

La origine, Michal Karcz este pictor. Prin anii ’90, insa, a descoperit fotografia si a fost pe loc cucerit de acest domeniu. Mai tarziu, Photoshop-ul si manipularea digitala i-au permis sa faca ceea ce si-a dorit o viata intreaga: sa combine fotografia si pictura.

Nascut in Varsovia in 1977, Michal Karcz a absolvit in 1997 Liceul de Arta si, mai apoi, si-a continuat studiile in directia publicitatii. Prin perioada aceea a descoperit fotografia si si-a dedicat timpului studiind toate tehnicile posibile, de la fotografia traditionala la cea analoga. Instrumentele de editare digitala i-au permis nu numai sa combine cele doua mari pasiuni ale sale, pictura si fotografia, ci si sa creeze realitati imposibile, suprarealiste care, cu tehnicile fotografiei traditionale ar fi greu de realizat.

Lumile pe care le creeaza Michal Karcz, pe langa tenta suprarealista, au o atmosfera aparte, de insingurare. Karcz plaseaza in interiorul unor cadre coplesitoare, de o simetrie ireala, siluete umane si, privindu-le, nu poti sa nu te intrebi ce cauta cauta acei oameni in univerul singuratic al lui Karcz.

“Intotdeaua incerc sa fac o fotografie extraordinara care sa-l faca pe privitor sa se opreasca pentru un minut, sa-i influenteze emotiile si sa il poarte departe de propria-i realitate. Reusesc oare?”, se indreaba Michal Karcz. Ce spuneti, reuseste?

Mai multe imagini in GALERIA FOTO.

Sursa foto: Michal Karcz


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.