Un proiect foto frumos despre oameni si cartile lor preferate.

Un studiu recent realizat de Institutul Roman de Studii Sociale (IRSS) arata ca jumatate din populatia Romaniei NU A CITIT nici macar o carte in 2012. Cifrele sunt ingrijoratoare, dar noi avem un caz aparte care ne reda speranta in umanitate. :)

Despre Ioana Birdu v-am mai povestit. Ceea ce nu v-am spus atunci, insa, este ca Ioana iubeste cartile. Le iubeste atat de mult incat le-a dedicat un intreg proiect foto.

Se numeste “Oameni si carti” si este, cum va spuneam, un proiect foto care exploreaza, la nivel vizual, relatia cititor-carte. Conceptul este cat se poate de simplu, dar reuseste sa dea fotografiilor o atmosfera jucausa. Ioana fotografieaza oamenii cu cartea preferata in fata.

Ideea proiectului i-a venit prin 2011 cand s-a fotografiat in aceasta maniera pentru un concurs foto. Si-a dat seama atunci ca vrea mai mult; vrea sa aiba cat mai multe fotografii cu cat mai multi oameni si cartile lor preferate. A inceput sa isi fotografieze prietenii si cunostintele si, usor, usor, proiectul a crescut. Si-a dat seama de acest lucru abia in momentul in care a inceput sa posteze fotografiile pe pagina de Facebook. Surprinsa de reactiile pozitive primite, s-a decis ca e timpul sa il creasca si mai mult.

Asa ca, daca vreti sa aveti un portret cu cartea preferata, nu ezitati sa ii scrieti la la ioana1005@gmail.com. Va raspunde numaidecat si este super prietenoasa. : )

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO

Sursa foto: Ioana Birdu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.