O superba colectie de iluzii suprarealiste in care omul se contopeste cu natura.

Cosmica, urbana, culturala, industriala, luati-o cum vreti, o relatie om-natura este de necontestat. Pe langa interactiunea specifica nu doar omului, ci oricarei specii vegetale sau animale, omul are "avantajul" ca poate interveni si poate modifica esential mediul natural. Jean Paul Bourdier, un artist francez stabilit in California, pare sa fi gasit metoda perfecta prin care sa ilustreze relatia om-natura.

Jean Paul Bourdier si-a dedicat ultimii 12 ani din viata intelegerii si explorarii unui soi diferit de relatie om-natura: cea poetica. Fascinat de frumusetea corpului uman si de simetria acestuia, Bourdier combina pictura pe corp, dansul si natura pentru a crea imagini superbe in care omul pare ca se contopeste cu natura. Obtine aceste camuflaje suprarealiste analog, fara vreo prelucrare digitala ulterioara, imbinand corpul uman cu mediul inconjurator.

Si-a numit proiectul "Bodyscapes" si a publicat fotografiile sub forma unui album in 2007. In prezent, se afla in plin proces de strangere de fonduri pentru a putea lansa un al doilea album. Numit "Leap into the Blue", acesta va contine 240 de fotografii prin care spera ca privitorii sa experimenteze un viu sentiment de poezie sau noi perspective despre cum se poate relationa cu mediul inconjurator.

"Lucrand cu corpul dezgolit, pictat doar, lucrez in acelasi timp cu solicitarile si provocarile unui alt soi de conexiune intre minte si corp. De exemplu, fara haine, corpul isi recapata natura primara, devenind parte din fortele universului. Fotografiile pe care le realizez sunt, prin urmare, un experiment continuu despre cum ne raporam, fizic si ritmic, la acest univers din interiului unui corp-adapost. Mai mult decat o simpla intalnire dintre eveniment si fotograf, fotografia este un eveniment in sine: dinainte pregatit, dar plin, totusi, de surprinze si momente neprevazute; o manifestare calma a intalnirii dintre lumina desertului, lumina corpului si ochiul camerei", spune Jean Paul Bourdier.

Citeste si:
Theo Rose, fotografii de colecție în a opta lună de sarcină: „Am...
Theo Rose, fotografii de...

Afla mai multe despre campania derulata de Jean Paul Bourdier aici, iar in GALERIA FOTO ti-am pregatit mai multe imagini.

Sursa foto: Jean Paul Bourdier


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.