Ni se pare firesc sa renuntam la obiectele care nu ne mai sunt de folos, indiferent daca mai sunt inca fuctionale sau nu. Pentru Sayaka Ganz acestea capata o a doua natura: cea de material artistic. Cu alte cuvinte, gunoiul tau devine arta ei.

Sayaka Ganz nu vede lumea ca noi toti. In ochii ei, o lingura de plastic, nu este doar o banala ustensila de bucatarie, ci poate fi transformata intr-un obiect de arta. Si asta pentru ca Sayaka Ganz este genul de artist care foloseste ca mediu principal obiecte aruncate, abandonate Cu alte cuvinte, gunoiul altora este pentru Sayaka Ganz material artistic. Artista aduna obiectele aruncate de altii si le dau o a doua viata, transformandu-le in sculpturi animaliere in miscare.

Desi cea mai mare parte a vietii si-a petrecut-o departe de tara natala, radacinile japoneze ale artistei transpar din arta ei. Potrivit credintei Shinto, tot ce exista are o esenta spirituala, un kami. Astfel ca, "obiectele aruncate inainte de vreme plang noaptea in interiorul cosurilor de gunoi."

“Folosesc pentru sculpturile mele doar obiecte care au fost folosite si abandonate. Scopul este ca fiecare obiect sa isi transceada originiile prin integrarea intr-o forma animaliera ce pare insufletita. Acest proces de recuperare si regenerare este eliberator pentru mine ca artist. Realizarea acestor sculpturi ma ajuta sa inteleg relatiile din jurul meu. Imi aminteste ca, in ciudaa conflictelor de acum, exista o solutie, o modalitate de a potri toate piesele. Prin sculpturile mele transmit un mesaj de speranta”

Vezi in GALERIA FOTO o colectie cu sculpturile artistei. Pentru mai multe, site-ul artistei.

Sursa foto: Sayaka Ganz


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.