Un basm clasic spus putin altfel.

Ne plac basmele. Ne plac, insa, si mai mult interpretarile creative ale lor, readaptarile, finalurile alternative, diferite fata de ceea ce stiam sau ni s-a povestit de atatea ori.

Cale Atkinson este un artist animator canadian a realizat de curand un film scurt animat inspirat de povestea Scufitei Rosii. "Lil’ Red" nu este tocmai genul de Scufita Rosie la care te-ai fi asteptat, ci mai degraba una actuala, independenta, capabila sa isi rezolve singura problemele.

Lil' Red from cale atkinson on Vimeo.

Desi minimalist ca stil, animatia are o atmosfera aparte care transpare modul in care Atkinson a colorat si animat intreaga poveste. Artistul a creat animatia mai mult ca un exercitiu, folosind cu precadere Photoshop-ul si abia la final, pentru a anima desenele, Flash. Rezultatul, spunem noi, este mai mult decat o simpla practica, ci un film scurt animat ce poate exista nu doar ca exercitiu, ci si de sine statator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.