Imaginati-va o casa pe care o puteti lua in spinare atunci cand locul sau peisajul nu va mai multumeste si o puteti muta oriunde doriti. Exageram putin cand spunem ca o puteti lua in spinare. Casa, in schimb, este cat se poate de reala.

Se numeste Torsten Ottesjo, este un arhitect suedez si a construit o casa atat de mica si atat de usoara, incat poate foarte usor fi /transportata cu un camion, in cazul in care te-ai plictisit de peisaj.

Pe langa faptul ca este ecologica si eficienta energetic, locuinta construita de Torsten Ottesjo nu este nici foarte scumpa si asta pentru ca, fiind atat de mica, nu necesita prea multe materiale.

Casa este suficient de spatioasa cat sa adaposteasca doua persoane. Bucataria, dormitoarele, holul si mobilierul sunt integrate in aproximativ 25 de metri patrati. Ceea ce face, insa, casa atat de interesanta este faptul ca, fiind atat de mica si de usora, o poti oricand urca intr-un camion si schimba privelistea. Imaginati-va numai cum ar fi sa va mutati casa pe malul marii sau la poalele unui munte sau pe marginea unui rau.

Hus 1 from David Jackson Relan on Vimeo.

Foto main si interior: captura Vimeo.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.