Intr-o era profund digitalizata, Nick Gentry se incapataneaza sa foloseasca dischetele. Dar nu ca modalitate de stocare a datelor, ci ca suport pentru picturile sale.

Trebuie sa recunosc, am o slabiciune pentru reutilizarea creativa a obiectelor, iar artistul britanic Nick Gentry, prin proiectul Xchange, tocmai asta urmareste: reciclarea unor obiecte scoase din uz. Dischetele in mainile lui Gentry capata o noua intrebuintare, devenind suportul picturilor sale.

Odata lipite pe un suport de lemn, intr-o ordine anume astfel incat sa se contureze silueta portretului, Gentry picteaza dischetele atat cat este nevoie si in asa maniera incat scrisul de pe etichete sa se pastreze. Spune el ca astfel pastreaza individualitatea dischetei si a posesorului ei.

Intr-o era depersonalizata, in care stocam cea mai mare parte a informatiei in mediul virtual, artistul britanic gandeste inca in termeni de individualitate.

Cum vi se par portretele lui Nick Gentry?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.