Atunci cand esti in dilema sau ai nevoie de un pic de inspiratie poti sa tragi cu ochiul la niste arhitecti care au la activ foarte multe proiecte.

"Casa de Sticla" este un proiect arhitectural ce apartine casei Bark Design Architects. Chiar daca este foarte departe de noi, mai exact pe coasta de est a Australiei, adica fix in celalalt capat al Pamantului, asta nu inseamna ca nu poate foarte usor sa fie adaptat si la noi.

Proiectul "Casa de sticla" asa cum a fost numit, a urmat niste pasi usor atipici pentru modul in care se procedeaza de obicei in Romania. Mai exact, beneficiarul, o familie cu 2 copii si o soacra au hotarat ca viitorul plan urmeaza sa se realizeze numai dupa ce arhitectii vor vizualiza amplasamentul.

Motivul? Incadrarea cat mai potrivita in mediul in care urmeaza sa se construiasca. Cu alte cuvinte, atat arhitectii cat si beneficiarul au hotarat ca din respect pentru natura si pentru mediul in care urmeaza sa locuiasca, viitoarea cladirea urmeaza sa primeasca niste elemente ce tin strict de locul respectiv.

Dupa ce au vazut terenul si peisajul care se intinde in fata parcelei de pamant, arhitectii au hotarat ca "pilonii" definitorii pentru viitoarea locuinta sunt "cerul si pamantul". Destul de vag si general am putea spune, dar "tradus" in limbajul unui constructor totul s-a rezumat la 2 cuvinte: sticla si piatra.

Astfel, proiectul a fost intitulat "Casa de Sticla", iar accentul s-a pus bineinteles pe ideea de spatiu, luminozitate, camere inalte, aerisite, decoratiuni "calde", destul de mult lemn si bineinteles o gradina decorata cu foarte multa piatra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.