In Bondi, Australia, undeva pe malul oceanului, se afla o scara care duce spre cer.

Desi pare ca este pe punctul sa iasa din atmosfera terestra, este vorba doar de o iluzie optica realizata cu multa iscusinta de artistul David McCracken.

Se numeste „Diminish and Ascend” si daca o privesti dintr-un anumit unghi, ai impresia ca nu se mai termina, ca urca la nesfarsit spre cer si dispare acolo, printre nori. Instalatia, care ii apartine artistului David McCracken, face parte din expozitia „Sculpture by the Sea” (Sculpturi pe malul apei) care are loc anual in orasul Bondi din Australia.

Pentru a realiza sculptura si iluzia infinitului, McCracken s-a jucat cu perspectivele, luand in considerare efectele vizuale asociate cu simularea distantei. Asa ca, baza scarii este una destul de ampla si se ridica de pe un deal din apropierea tarmului. Pe masura ce avansam, structura devine din ce in ce mai ingusta creand astfel iluzia ca varful strapunge cerul.

Interesant, nu vi se pare?

Imagini puteti vedea in GALERIA FOTO.

Sursa foto: Matthew Perkins, Peter Hindmarsh via Flickr.com

Foto main: scara catre cer sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.