Arata de parca ar fi desprins de pe platoul de filmare al unui film SF, dar este un concept arhitectural indraznet menit sa functioneze atat la suprafata apei, cat si in adancul ei.

Da, habitatul imaginat de Phil Pauley este un mediu subacvatic, submersibil si sustenabil. Se numeste Sub Biosphere 2 si este destinat oricui, de la oamenii simpli la cei de stiinta.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Sub Biosphere 2 este compus dintr-un biom principal de care sunt conectate alte opt domuri. Sfera principala habitatului este un spatiu de observatie echipat cu tehnologii menite sa monitorizeze activitatea in cele 8 structuri. Are o inaltime de 121 metri si o latime dubla, in timp ce restul domurilor sunt inalte de 60 de metri, cu 120 metri latime.

Asemeni unui submarin, Sub Biosphere 2 poate sta si naviga sub apa timp indelungat, metropola subacvatica fiind proiectata pentru a se autosustine si este dotata cu un sistem care poate sustine nevoia de oxigen, electricitate, apa potabila, mancare si alte resurse.

Sub Biosphere 2 nu are un scop precis – poate fi folosit atat ca spatiu de cercetare subacavtica pentru oamenii de stiinta, ca destinatie extravaganta de vacanta sau ca refugiu pultitor.

Ce ziceti, v-ar incanta o vacanta aici?

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTOT, dar si pe pagina proiectului.

Sursa foto: Phil Pauley/ Phil Pauley.co.uk


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.