Pentru unul din proiectele sale fotografice, Manuel Cosentino a gasit o muza diferita de toate celelalte: o casuta mica si simpla asezata cat se poate de pitoresc in varful unei coline.

Pentru a realiza aceasta serie, pe care a numit-o „Behind a Little House” (In spatele unei casute), Manuel nu a facut mai mult decat sa se intoarca periodic, timp de doi ani, in aceasta locatie si sa pozeze casa din acelasi unghi. Conceptul, pe cat de simplu, cu un subiect cat se poate de banal, a avut un rezultat spectaculos.

In fiecare fotografie, subiectul este casa descoperita intamplator de Manuel Cosentino. Este mica, simpla, banala chiar, fara a avea vreo arhitectura sau structura iesita din comun. Cosentino a fotografiat-o, insa, cu perseverenta, de la aceeasi distanta si din acelasi unghi. Ocupa, in fiecare fotografie, acelasi loc, in coltul de jos al imaginii si reuseste sa fie atat subiectul principal al compozitiei, cat si cel secundar.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

In spatele casei se intampla mereu altceva. Fie ca este vorba de o „avalansa” de nori pufosi, de un cer negru de furtuna sau de o ploaie de stele cazatoare, peisajul se schimba constant si intr-un mod dramatic. Interesant este ca tocmai in aceasta schimbare dramatica si naturala a peisajului sta frumusetea proiectului lui Cosentino. Daca ar fi fotografiat doar norii de furtuna, ar fi fost o alta fotografie de peisaj, daca ar fi fotografiat doar casa, ar fi fost un alt proiect foto arhitectural. Combinandu-le, ne atrage atentia asupra a doua elemente care, de sine statatoare, ar fi trecut ignorate.

Bineinteles ca proiectul lui Manuel Cosentino poate fi inteles si altfel: nu ai nevoie de formatiuni noroase rarisime sau curcubee duble pentru a intelege ca natura, in cea mai simpla si banala forma a ei, este magnifica.

Proiectul este expus in Galeria Klompching, din New York, dar poate fi gasit si online, pe pagina artistului.

Mai multe imagini puteti vedea, de asemenea, in GALERIA FOTO

Sursa foto: Manuel Cosentino


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.