Pentru majoritatea artistilor, panza si pensulele sunt instrumentele de baza. Ekaterina Panikanova a descoperit ca poate folosi orice suport ca material pentru picturile ei. A ales cartile si caietele vechi, cu paginile ingalbenite de timp.

Ekaterina Panikanova s-a format ca artist in modul traditional. Nascuta in Sankt Petersburg si scolita la sectia de pictura murala din cadrul Academiei de Arte Frumoase din acelasi oras, Ekaterina a realizat pana acum numeroase proiecte si expozitii, personale sau colective. Ceea ce ne-a atras atentia a fost proiectul sau „Errata Corrige”, un fel de instalatie 3D in care artista, folosind carti si caiete vechi a realizat colaje pline de povesti.

Pe paginile ingalbenite ale cartilor, Ekaterina a desenat cu vopsea neagra diferite imagini suprapunand, astfel, o poveste peste povestea spusa initial. Fiecare pagina este o mica piesa dintr-un puzzle care poate fi mutat pentru a forma o noua imagine, o noua poveste. Superb, nu credeti?

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Ekaterina Panikanova a vrut ca instalatia ei sa fie o metafora a aminitirilor si a experientelor care ne modeleaza pe parcurs. „Inca din copilarie, fiecare pastreaza stocate imagini, traume, experiente pe care ni le aminitim pe tot parcursul existentei”, se spune in comunicatul de presa referitor la instalatia artistei.

Mai multe imagini cu puzzelul pictat pe carti al Ekaterinei Panikanova puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe site-ul artistei.

Sursa foto:Ekaterinei Panikanova


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.