Poate ca pentru multi, The Rieteiland House este casa la care au visat dintotdeauna. Noi cu siguranta am fost captivati de aceasta constructie moderna. Ca sa va convingeti, admirati proiectul in pozele din galeria foto.

Hans van Heeswijk este arhitect. A conceput printre altele si The Rieteiland House, o casa construita pentru el si familia sa. Nu credem ca este nevoie sa va spunem de ce ne-a atras aceast proiect in mod special. Este pur si simplu superba.

Undeva la marginea Amsterdamului, pe insula Ijburg, Hans van Heeswijk a ridicat casa visurilor sale. A facut-o depasindu-se pe sine, fara a se limita la materialele si metodele clasice. Fatada locuintei a imbracat-o in panouri de aluminiu perforate, in timp ce interiorul, orientat spre privelistea panoramica a parcului, este construit in totalitate din sticla. Intentia a fost de a maximiza relatia dintre casa si teren, de a crea o discrepanta pozitiva intre fatada austera si interiorul deschis si primitor.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

In ceea ce priveste interiorul, Van Heeswijk a folosit cu precadere materiale „atemporale” ca sticla, otelul, betonul sau lemnul. Faptul ca jumatate din casa este imbracata in sticla da senzatia unui spatiu amplu si a unei transparente care se extinde in toate ungherele.

Concepand casa pentru sine si familia sa, Van Heeswijk a venit cu o multime de idei care sa le simplifice traiul. Spre exemplu, hainele pot fi transportate din baie direct in masina de spalat printr-un tub care leaga cele doua spatii.. La fel, odata spalate si calcate, hainele sunt carate inapoi cu ajutorul unui mic lift.

The Rieteiland House a fost nominalizata pentru Amsterdam Architecture Prize 2012

Mai multe imagini cu superba casa Rieteiland puteti admira in GALERIA FOTO, dar si pe pagina proiectului.

Credit foto: Imre CsanyDAPh


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.