Ce secrete ascund colegii tai? Cunoaste-i mai bine!

Probabil participi la diverse conferinte, traininguri, workshopuri sau citesti cele mai bune carti in domeniu. Insa una din cele mai importante componente ale succesului in afaceri este teambuildingul.

Eficienta ta tine foarte de mult de oamenii cu care lucrezi si de modul in care cladesti un rezultat solid impreuna cu acestia.Educatia obisnuita acum (scoala, in familie) este individualista. Scoala ne invata "fiecare pentru el"; ceilalti sunt concurenti sau dusmani, si nu oportunitati sau avantaje potentiale. Copiii invata sa fie egoisti, iar nestiinta adultilor de mai tarziu de a comunica si stabili relatii interpersonale folositoare duce la izolare si alienare.

Teambuildingul insa ne ofera acea ocazie unica cand ai prilejul ca prin distractie sa ajungi la performanta. Inveti sa comunici mai bine si cunosti abilitatile persoanelor cu care lucrezi, stii pe cine te poti baza in anumite situatii, la ce se descurca fiecare mai bine. Iar partea cea mai importanta a jocurilor de tip teambuilding este ca nici nu-ti dai seama de scopul lor ci doar te trezesti imbogatit spiritual. Si mai relaxat.

Jocurile de tip nou au ca rol deprinderea mecanismelor de colaborare sau de cooperare si au ca scop cresterea gradului de participare individuala in cadrul unui grup si formarea capacitatii de rezolvare in colectiv a unor probleme. Ele pot servi la imbunatatirea spiritului de echipa, desfiintarea barierelor si stereotipurilor psihologice, cresterea increderii in sine a participantilor, cresterea tonusului si conditiei fizice si mintale a jucatorilor, cresterea solidaritatii si responsabilitatii.

Citeste cartea Teambuilding si data viitoare cand vei merge la munte cu colegii vei descoperi cum colegul mereu eficient si cu capul pe umeri este cel mai amuzant dansator din firma.

Teambulding- Serban Derlogea
Colectia Cunoastere si Autoeducare Motivational
Editura AMALTEA
In perioada 15 martie- 15 februarie 2010, -25% reducere la orice caret comandata!
www.amaltea.ro

Citeste si:
Cum gestioneaza HR-ul accidentele de munca din calatorii de afaceri...
Cum gestioneaza HR-ul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.