Carti faimoase invelite in coperte la fel de faimoase.

Se spune ca nu trebuie sa judeci o carte dupa coperta sa. Fiind insa primul lucru cu care intram in contact, nu o putem neglija, mai ales atunci cand titlul cartii sau autorul nu ne spun prea multe. Intr-adevar, continutul este de departe cel mai important factor, insa coperta joaca si ea un rol notabil: ne poate convinge sa rasfoim o carte despre care nu stim foarte multe sau ne poate lasa indiferenti.

Ilustrarea unei carti este si ea un soi de arta. Trebuie sa fie o reprezentare grafica a continutului romanului care sa spuna nici prea mult, nici prea putin. Trebuie sa te intrige, sa iti trezeasca un sentiment anume, sa te amuze, sa te atraga, sa te distreze.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Recunosc, tind sa judec o carte dupa coperta sa. Imi plac editorii care se ocupa de carte in totalitatea ei si nu doar de continut. Sunt curioasa cum sintetizeaza cei care ilustreaza cartea continutul acesteia intr-o singura imagine. Si pentru ca imi plac atat de mult, m-am gandit sa impart cu tine 21 dintre cele mai bune coperte de carte realizate vreodata. Sunt atat de bune, incat, cu timpul, au devenit imagini iconice, la fel de faimoase ca si cartea pe care o inveleau.

Tu ai vreo coperta preferata?

In GALERIA FOTO, poti gasi mai multe imagini cu cele mai frumoase coperte realizate vreodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.