Yuppy 30 Mai 2016 19:47
Romania ocupa locul 77 intr-un top al inegalitatii intre sexe

ELITE Business Women si Asociatia Nationala a Antreprenorilor organizeaza Conferinta “Noi am reusit, 1 an de antreprenoriat autentic romanesc”, care va avea loc in data de 10 iunie a.c., incepand cu ora 18.30, la Institutul Cultural Roman. Evenimentul este organizat in contextul publicarii unui nou studiu realizat de World Economic Forum, care arata ca decalajele intre barbati si femei vor disparea definitiv abia dupa 118 ani, iar Romania ocupa locul 77 din 145 de tari, intr-un top al inegalitatii intre sexe. Studiul international a luat in calcul participarea economica si oportunitatea, realizarile educationale, speranta de viata si puterea politica. In acest sens, Conferinta “Noi am reusit, 1 an de antreprenoriat autentic romanesc” si-a propus sa promoveze leadership-ul feminin si egalitatea de sanse, sa ofere acces femeilor la mediul de business si sa prezinte modele de succes.

Specialistii de la ELITE Business Women afirma ca reprezentantele sexului frumos din Romania au facut pasi foarte importanti, in ultimul deceniu, pentru a stinge acest decalaj intre sexe, iar romancele au nevoie de mai multa incredere in puterile proprii pentru a inchide prapastia sociala mult mai devreme decat preconizeaza studiul international.

“La ora actuala, femeile din Romania au reusit sa egaleze sau chiar sa ii depaseasca pe barbati la capitole importante, precum realizarile educationale sau chiar performantele manageriale in mediul de afaceri, insa singurele capitole in care acestea pornesc cu un oarecare handicap sunt strans legate de reprezentarea politica – in Legislativ, in Guvern sau chiar la nivel de Presedintie”, explica Bianca Tudor, presedintele ELITE Business Women.

In cadrul evenimentului vor fi dezbatute subiecte precum: contextul actual al antreprenoriatului feminin in Romania, probleme pe care le pot intampina femeile in calitate de antreprenor, modele de femei antreprenor si cum au reusit in fata esecului, instrumente utile pentru femeile antreprenor etc.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

Conferinta “Noi am reusit, 1 an de antreprenoriat autentic romanesc” aduce impreuna femeile antreprenor si creeaza o comunitate de business performanta si profitabila si se adreseaza femeilor antreprenor, sau celor care isi doresc sa devina antrepreprenoare, dar si femeilor de cariera si barbatilor antreprenor. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Eli Roman, iar printre speakeri se numara Cristina Chiriac (presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor), Sigina Luca (coordonator a doua business-uri in Planificare si Organizare de evenimente si servicii de curatenie), Anca Balasu (Manager Produs Senior, Echipa Produse si Procese Tranzactii si Investitii Micro, Directia Produse si Segmente Micro) si Oana Marinescu (Expert in Comunicare Strategica & Public Affairs).

Conferinta “Ele au reusit” a mai fost organizata in alte 5 orase – Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Rm. Valcea, Brasov, eveniment la care au participat peste 1000 de persoane si a fost sustinut de peste 100 de parteneri si de 54 de speaker. Inscrierile se realizeaza prin email, la: contact@elitewomen.org, pana la data de 07.06.2016.

Citeste si:
Cum influențează tehnologia echilibrul dintre viața profesională și...
Cum influențează tehnologia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.