In fiecare an, Bloomberg L.P realizeaza un top al celor mai bogati oameni de pe planeta. Iata care sunt acestia. Daca nu iti gasesti numele pe lista, aminteste-ti ca banii nu aduc intotdeauna fericirea.

Cat de mult se poate schimba contul bancar al unui om bogat de pe un an pe altul, ai putea intreba. Eh, bine, din cauza situatiei economice in continua schimbare, balanta se inclina de la un an la altul si, chiar daca schimbarile nu par a fi notabile, pentru economisti ele cantaresc enorm.

Iata, asadar, care au fost cei mai bogati oameni de pe planeta in 2014.

Jim Walton

Avere: 40.8 miliarde de dolari

Nascut in Arkanss, Jim Walton unul din fiii renumitului om de afaceri Sam Walton. Dupa ce fratele sau, John, a murit in 2005, JimWalton a preluat afacerea Wal-Mart.

Christy Walton

Avere: 41.8 miliarde de dolari

Nevasta raposatului John Walton, Christy Walton a mostenit de la acesta aproape 42 de miliarde de dolari.

Ingvar Kamprad

Avere: 45 miliarde de dolari

Ingvar Kamprad este fondatorul Ikea,cel mai mare retailer din lume. Ikea Group angajeaza anual peste 150.000 de persoane si detine 350 de magazine in 46 de tari.

Larry Ellison

Avere: 48.8 miliarde de dolari

In varsta de 70 de ani, Larry Ellison este fondatorul si actionarul principal al Oracle, cea mai mare mare companie de baza de date din lume. Dupa un accident de motocicleta la inceputul anilor 90, Ellison doneaza frecvent pana la 1% din averea sa.

David Koch

Avere: 50.3 miliarde de dolari

David Koch este vice presedintele companiei Koch Industries, un conglomerat cunoscut drept a doua cea mai mare companie privata din Statele Unite. Un fondator al multor insitute culturale si medicale, Koch este considerat unul din cei mai generosi oameni de afaceri din SUA.

Charles Koch

Avere: 50.3 miliarde de dolari

Fratele mai mare al lui David Koch, Charels Koch este co-propiertatul Koch Industries. Fiecare din frati detine 42% din actiunile companiei.

Amancio Ortega

Avere: 61.1 miliarde de dolari

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...

Nascut in 1936, Ortega este fondatorul grupului Inditex, cel mai mare retailer de haine din lume, cunoscut mai ales pentru brandul Zara. Cu peste 6.200 de magazine in intreaga lume, Ortega este cea mai bogata persoana din Europa.

Carlos Slim

Avere: 72.6 miliarde de dolari

Directorul executiv al companiilor de telecomunicatii Telmex si America Movil, Carlos Slim este un om de afaceri, investitor si filantropist extrem de cunoscut. Supranumit „Warren Buffett de Mexic”, Slim a fost in topul celor mai bogate persone din lume din 2010 pana in 2013.

Warren Buffet

Avere: 73.8 miliarde de dolari

Unul din cei mai bogati oameni de afaceri din lume, Warren Buffet este si un cunoscut filantropist. Acesta si-a donat mare parte din avere si ii incurajeaza pe ceilalti miliardari sa ii urmeze exemplul.

Bill Gates

Avere: 86.6 miliarde

Citeste si:
Oana Lis și-a pus fanii pe jar. Ce avere ar fi primit vedeta:...
Oana Lis și-a pus fanii pe...

Bill Gates nu mai are nevoie de nicio introducere. Co-fondatorul si CEO Microsoft, cea mai mare companie de software PC din lume, Gates detine o avere absolut impresionanta. Cunoscut pentru spiritul sau filantropic, Bill Gates a pus bazele unei fundatii, Bill & Melinda Gates Foundations, prin intermediul careia lupta impotriva saraciei din lume.

Foto main: om de afaceri sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.