Lucrurile devin realitate după ce sunt gndite. Gndul provoacă ceea ce urmează. De exemplu, vă imaginati pe dumneavoastră ca un om de succes, vizualizati acest lucru, cum ar fi să fiti un om de succes, si vă imaginati, probabil, că ar fi frumos.

Despre puterea gandului

Astăzi vom vorbi despre puterea gândului, despre cum, ceea ce gândim ne influentează viata de zi cu zi. Prin viată de zi cu zi întelegem job, familie, relatiile cu prietenii. A gândi înseamnă a imagina, a vă imagina că puteti să…. Înainte de a face orice lucru, vă veti gândi înainte, vă veti gândi la modul: „As putea să merg să fac cumpărături”; ei bine, vă imaginati cum ar fi să mergeti. Dacă aveti o senzatie plăcută veti merge, dacă aveti o senzatie extrem de neplăcută veti face totul astfel încât să evitati această situatie.

De cele mai multe ori, lucrurile devin realitate după ce noi le gândim. În momentul în care putem să ne imaginăm că suntem capabili să facem un anumit lucru, acel lucru devine realitate atunci când noi l-am făcut. Ceea ce gândim, influentează fiecare lucru pe care îl facem. De exemplu, atunci când aveti un prieten/o prietenă, viitor sot/sotie, ati avut si situatii în care v-ati spus “Știi, nu pot să mă văd cu el, nu pot să mă imaginez cu el în viitor.” Acest blocaj mental – a nu vă putea imagina pe dumneavoastră într-o anumită situatie – e cel mai probabil, ca în momentul în care vă veti afla în situatia respectivă să nu faceti fată, practic să se întâmple ceea ce vă era frică, si anume că nu te întelegeti, că nu puteti să vă imaginati.

Lucrurile devin realitate după ce sunt gândite. Gândul provoacă ceea ce urmează. De exemplu, vă imaginati pe dumneavoastră ca un om de succes, vizualizati acest lucru, cum ar fi să fiti un om de succes, si vă imaginati, probabil, că ar fi frumos.

Multi oameni nu pot să se imagineze pe ei ca având succes, pur si simplu nu pot. În acel moment, de cele mai multe ori, acea persoană nici nu va fi o persoană care va avea succes. Probabil vă întrebati care e legătura cu realitatea. Poate sunt simple coincidente sau pur si simplu nu ies lucrurile asa cum presupune această putere a gândului. Lucrurile sunt extrem de simple. În momentul în care noi ne gândim o dată la un lucru, a doua oară, a treia, a patra oară, în mintea noastră se creează anumite sinapse care ne modelează modul de a gândi. În momentul în care vă gânditi, vă imaginati pe dumneavoastră ca alergând pe un teren, de exemplu, citind o carte, sau vă imaginati într-un club sau la o coadă la administratie publică. Când vă imaginati, în realitate se întâmplă la fel. Acest lucru s-a demonstrat prin experimente, în sensul că au fost conectati sportivi la anumite aparate si au fost pusi să-si imagineze că sunt într-o competitie si că aleargă, să se imagineze pe ei în competitia respectivă. La fel, s-a organizat o competitie si a fost din nou măsurată activitatea cerebrală.

Citeste si:
Ce salarii cred romanii ca ar merita, potrivit unui studiu
Ce salarii cred romanii ca ar...

Mintea noastră nu face foarte mare distinctie între a imagina si a face efectiv lucrul respectiv.
Practic, acest antrenament mental de a ne imagina pe noi într-o anumită situatie, ne ajută la a vedea mai usor oportunitătile?. Oportunitătile există peste tot în jurul nostru, unii le văd mai mult, altii mai putin. Drept urmare, este esential să puteti să vă vizualizati pe dumneavoastră într-o anumită situatie. Ce înseamnă acest a vizualiza? Să vă vizualizati, să simtiti că sunteti în situatia respectivă, cu cât vă veti gândi mai mult la situatia respectivă, cu atât probabilitatea să se întâmple acel lucru, creste.
De exemplu, aveti examen pentru scoala de soferi si vă imaginati pe dumneavoastră ca făcând o greseală foarte mare. Vă imaginati la volan si vă gânditi că veti face o greseală foarte mare, nu veti fi atent la semafor, nu veti vedea un pieton. În acest caz, vă programati pe dumneavoastră să reactionati într-un anumit fel, într-un anumit moment. Adică, dacă ne-am programat pe noi, am putea să ne imaginăm că mă sui la volan, mă imaginez pe mine că văd semnele de circulatie, schimb corespunzător vitezele s.a.m.d. Dacă noi am putut să facem mental această operatiune, cu sigurantă o vom putea face si fizic atunci când ajungem în situatia respectivă.

Citeste si:
5 modalitati foarte la indemana prin care poti creste...
5 modalitati foarte la...

Practic, această fortă a vizualizării este un antrenament mental pe care îl puteti face în mod gratuit. Vă perfectionati de fiecare dată când faceti acest antrenament mental. Vizualizati, lăsati-vă visele să devină realitate. Nu degeaba se spune “Mi-am văzut visul cu ochii”. Acest lucru înseamnă că înainte de a se întâmpla în realitate, visati, vă doreati acel lucru si vă imaginati că este posibil, într-o măsură mai mare sau mai mică, dar vă imaginati că ar fi posibil.

În momentul în care putem să ne imaginăm pe noi într-o anumită situatie, reactionând într-un anumit fel, ne putem imagina pe noi ca pe acele persoane care văd oportunitătile din jurul lor, cu sigurantă că si în realitate se va întâmpla acest lucru. Există o vorbă veche care spune: ai grijă ce gândesti pentru că gândurile tale vor deveni vorbe, ai grijă ce vorbesti pentru că vorbele tale devin fapte. Asa este. Sau cum spunea Henry Ford: dacă tu crezi că poti, poti, dacă tu crezi că nu poti, nu poti.

Citeste si:
Barmania: experienta din spatele barului
Barmania: experienta din...

Prin urmare, bucurati-vă, bucurati-vă de viată, zâmbiti ori de câte ori aveti ocazia si vizualizati-vă pe dumneavoastră ca pe o persoană bucuroasă. Puteti să vă imaginati ca pe o persoană care se bucură, care se bucură de viată, se bucură de prieteni, se bucură de fiecare lucru din viata lui. Puteti să vă imaginati ca fiind o persoană care se bucură de absolut tot ce se întâmplă? Acesta este primul pas – să vă puteti imagina. Cu singurantă, în momentul în care veti avea contact cu realitatea în legătură cu acele lucruri, automat veti avea o reactie, în consecintă, vă veti bucura.

Bucurati-vă, zâmbiti, pentru că merită! În plus, acest antrenament mental de a vă vizualiza într-o anumită situatie este un antrenament mental cu rezultate imediate. Acest antrenament mental este în mod gratuit si frumusetea lui constă în faptul că puterea gândului este nemărginită, libertatea lui este totală, vă puteti imagina că orice este posibil.

Citeste si:
De ce mai putin inseamna mai mult in dezvoltarea personala
De ce mai putin inseamna mai...

Practic, imaginatia este o lume în care orice este posibil. Cu toate acestea, sunt persoane care nu pot să-si imagineze anumite lucruri. În momentul în care puteti să vă imaginati, de cele mai ori dorinta ta este îndeplinită. E un fel de baghetă. Dacă nu puteti să vă imaginati că veti reusi absolut deloc, în acel moment lucrurile vor merge extrem, extrem de greu.

Prin urmare, îndrăzniti, visati, pentru că merită! Bucurati-vă de viată, bucurati-vă de slujbă, si lasati-vă dorintele, lăsati-vă visele să devină realitate. Trebuie doar să le lăsati. Mult succes!

Alege Excelenţa! Alege Extreme Training! Alege să fii mai bun!

Sursa:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.