„Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C” (ASPI) face publice rezultatele unui studiu asupra modului in care tinerii din IT&C privesc cariera.

„Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C” (ASPI) face publice rezultatele unui studiu asupra modului in care tinerii din IT&C privesc cariera.

Cercetarea incearca sa ofere o imagine a modului in care studentii vad cariera, sa inteleaga
obiectivele lor pe termen mediu si lung si sa realizeze un profil al tinerilor care aplica pentru programul Stagii pe Bune, organizat de catre ASPI.

Una dintre concluziile studiului este aceea ca studentii nu isi doresc sa paraseasca tara – nici pentru studii, nici pentru a lucra in strainatate, ponderea celor care si-au fixat aceste obiective fiind foarte mica in totalul respondentilor, se arata intr-un comunicat de presa.

Contrar perceptiei generale, principala motivatie a studentilor din IT&C cand vine vorba de cariera este practica, posibilitatea de a aplica notiunile teoretice invatate. Cel mai important criteriu dupa care studentii aleg un angajator sunt oportunitatile de dezvoltare personala, salariul fiind principala motivatie doar pentru 8% dintre ei.

Pentru aproximativ 70% dintre tineri nevoia de mai multa practica este motivul participarii la programul Stagii pe Bune, alegerea companiei, ca si in cazul carierei viitoare, facandu-se dupa posibilitatile de instruire oferite.

“Am considerat ca este important sa intelegem cum iau studentii participanti la Stagii pe Bune deciziile privind cariera. In acest scop am realizat in cadrul editiei din 2007 acest studiu ale carui rezultate au fost prezentate atat partenerilor din industrie cat si celor din invatamant. Studiul a oferit tuturor partilor implicate o imagine a obiectivelor studentilor ce participa la programul Stagii pe Bune si, prin prezentarea lor, speram ca va contribui la atingerea acestora. Multumim tuturor studentilor care ne-au raspuns la chestionar si ii asteptam sa participe si la editia 2008 a Stagii pe Bune", a declarat Vlad Posea, Vicepresedinte ASPI.

“Continutul studiului a reprezentant unul dintre punctele de plecare in imbunatatirea editiei urmatoare a programului "Stagii pe Bune", care va debuta la 31 Martie”
a adaugat Bogdan Iordache, Presedinte ASPI.

Citeste si:
Minivacanță pentru elevi și studenți de 1 Decembrie. Când începe...
Minivacanță pentru elevi și...

Asociatia „Studenti si Profesionisti IT&C” (ASPI), grupeaza tineri profesionisti din IT&C-ul romanesc si isi propune sa dezvolte colaborarea dintre mediul academic si companiile de IT&C din Romania prin crearea de mecanisme utile pentru dezvoltarea profesionala a studentilor.

Din 2005 ASPI organizeaza Stagii pe Bune, un program care propune plasarea studentilor facultatilor cu profil IT&C in stagii practice, desfasurate pe durata verii, in companiile din domeniul IT&C. „Stagii pe Bune” 2008 va fi a patra editie a programului care se desfasoara la nivel national, cu accent pe cele mai importante centre educationale IT&C din Romania: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov si Sibiu.

Sursa: 9am.ro

Citeste si alte articole pe 9am:

1. Summitul NATO bate la Casa Poporului
2. Halle Berry a devenit mamica
3. Cabine pentru facut sex in parcuri

Citeste si:
Profesorii sunt principala problemă a sistemului de educație din...
Profesorii sunt principala...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.