Pe piata competitiva a locurilor de munca din ziua de astazi fiecare cuvant din CV-ul tau conteaza.

Pe piata competitiva a locurilor de munca din ziua de astazi fiecare cuvant din CV-ul tau conteaza, unele mai mult decat altele - sunt mai importante acelea care se refera la calitatile tale profesionale.

Calitatile tale profesionale sunt din ce in ce mai importante pentru angajatori, 86% dintre acestia considerandu-le criteriul cel mai important de recrutare a candidatilor (potrivit unui studiu facut de doi economisti ai Universitatii Massachusetts).

„Lucrul in echipa”

Lucrul in echipa este cel mai important aspect pentru un angajator. Abilitatea de a lucra bine impreuna cu ceilalti angajati in cadrul unui departament sau proiect este vitala pentru armonia unui loc de munca.

Angajatii sunt deseori organizati in echipe pentru a realiza anumite proiecte si majoritatea angajatorilor considera colaborarea ca un factor de imbunatatire a calitatii muncii si a productivitatii.

Calitatile necesare unui angajat pentru a lucra eficient intr-o echipa sunt: bun ascultator, cooperant si saritor.

„Flexibilitatea”

Angajatorii apreciaza candidatii flexibili si care pot realiza mai multe sarcini simultan. Iti poti evidentia flexibilitatea prin dorinta de a prelua sarcini din cadrul mai multor proiecte si prin abilitatea de a face fata schimbarilor termenelor si prioritatilor.

Nu in ultimul rand, flexibilitatea nu doar iti creste sansele de a obtine jobul pe care ti-l doresti, ci si iti imbunatateste sansele de a-ti pastra jobul, daca ulterior se fac restructurari in cadrul firmei.

„Atentia la detalii”

Angajatorii vor sa stie ca pot avea incredere in subalternii lor in realizarea proiectelor, urmarind cu atentie toate detaliile.

Atentia la detalii se refera la calitatile de a fi bine organizat si meticulos in ceea ce faci, de a actiona independent si de a lucra fara o supraveghere constanta.

„Automotivatia”

Managerii apreciaza angajatii care dau dovada de proprie initiativa, care isi exprima ideile si le duc la bun sfarsit.

Un angajat automotivat trece de sarcinile pe care le are de indeplinit, are inspiratia necesara si lucreaza din greu, nu pentru a vana mariri si promovari, ci pentru propria satisfactie.

Sursa: ejobs.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.