Te uiti la el deja de cateva ore si crezi ca arata profesional. Ai respectat fie formatul EU sau al unui site respectabil despre cum sa arate si acum esti multumit de el. Il scoti la imprimanta si il trimiti prin plic si fax, in functie de specificatiile anunturilor care ti-au atras atentia.

Angajatorul sau reprezentatul departamentului de Resurse Umane al acestuia deschide plicul si dupa ce identifica pentru ce post ai aplicat, il pune in teancul CV-urilor pentru acel post. Ulterior, persoana preia teancul de CV-uri si incepe sa se uite pe fiecare, incercand sa evalueze in ce masura acesta va prezenta interes pentru managerul postului in care vrea sa se angajeze.

CV-urile sunt sortate in cateva categorii: merita sa fie citit mai serios sau chiar invitat la interviu, asa si asa si nu merita. Din nefericire, cel putin 2/3 din CV-urile trimise intra in categoria "nu merita" in cel mult 20 de secunde. Cum asa?

Curriculum Vitae - Reclama ta de 20 de secundeCare sunt motivele pentru care un CV nu este citit mai mult de 20 de secunde si pentru care nu convinge angajatorul de meritele candidatului, astfel incat sa il invite la interviu?

1. In primul rand, CV-ul nu este scris intr-un format profesional care sa prezinte succint informatii valoroase

2. In al doilea rand, informatiile valoroase nu sunt prezentate intr-un mod convingator

3. In al treilea rand, informatiile valoroase nu sunt suficiente pentru a convinge angajatorul de compatibilitatea candidatului pe postul respectiv.

Din pacate, majoritatea acelor CV-uri nu trec de testul de acid de 20 de secunde, nu pentru ca nu ar prezenta interes, ci pentru ca nu satisfac primele doua criterii de forma si exprimare.

Cu toate ca CV-ul a devenit o forma raspandita de prezentare a candidaturii pentru un post, nu toti candidatii se pricep foarte bine la redactarea unuia. In acelasi timp, multi dintre noi nu apreciem inca valoarea unui profesionist in redactarea unui CV convingator.

Cu toate ca afirmatia urmatoarea nu este sustinuta de studii de cercetare, va pot spune ca diferenta intre un CV convingator si unul nepotrivit este de ordinul a zeci de interviuri pierdute.

Citeste si:
Relaxare Totala: asa arata un centru SPA perfect
Relaxare Totala: asa arata un...

Da, interviul programat nu iti garanteaza ca vei si primi slujba, insa fara interviu nu ai ocazia sa convingi si sa castigi pozitia pe care ti-o doresti.
Ce poti sa faci chiar acum pentru a-ti redacta CV-ul intr-un format convingator?

1. Citeste articolul "CV-ul potent" de pe www.careerexperts.ro/articole in care se detaliaza formatul eficient

2. Investeste cateva ore bune in redactarea CV-ului in acel format.

3. Trimite CV-ul unei persoane care lucreaza in Resurse Umane si intreab-o daca te-ar chema la interviu si de ce da sau nu.

4. Modifica elementele in functie de observatiile pe care le primesti.

O data ce ti-ai redactat CV-ul intr-un format convingator, vei fi in pozitia optima de a-l transmite companiilor in care iti doresti sa lucrezi. Cum procedezi insa astfel incat chiar si etapa de transmitere a CV-ului sa fie una convingatoare si eficienta?

Citeste si:
TOP 8: Destinatii pe care nu ai cum sa le uiti!
TOP 8: Destinatii pe care nu...

Transmiterea CV-ului te va diferentia de competitie (cei peste 50 de candidati in medie care concureaza si ei pentru acelasi post), daca stii cum sa abordezi acest pas.

In urmatoarele articole vom descrie abordarea optima de transmitere a CV-ului pentru a-ti mari sansele de a castiga invitatia la interviu.

Succes!

Un articol de Eduard Radu

Eduard Radu este initiatorul primului centru privat de servicii de consiliere in carierã din Romania. Pornind de la angajare, promovare, dezvoltare personala si pana la construirea unei cariere de succes. Eduard scrie si colaboreaza in mod constant cu eJobs si reviste ca BIZ sau Capital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.