Chiar daca anuntul la care vrei sa aplici este diferit de sectoarele de industrie cu care esti obisnuit, este bine ca intotdeauna sa-ti personalizezi scrisoarea de intentie.

Chiar daca anuntul la care vrei sa aplici este diferit de sectoarele de industrie cu care esti obisnuit, este bine ca intotdeauna sa-ti personalizezi scrisoarea de intentie. Scrisorile standard ii arata intervievatorului ca nu esti in totalitate interesat de postul respectiv, doar prin simplul fapt de a personaliza scrisoarea de intentie arati interes si initiativa.

Scrisoarea de intentie variaza in functie de tipul de job si de modalitatea de a aplica, de exemplu tu aplici la un anunt, redactand o scrisoare catre o companie care nu a facut public anuntul. Oricare ar fi scopul tau, ai grija cum te vinzi si motivele pe care le mentionezi in legatura cu ce poti face pentru compania respectiva.

Personalizarea scrisorilor de intentieUn post caruia i s-a facut publicitate

Fa cercetari legate de compania si de postul pentru care vrei sa aplici, astfel incat destinatarul sa fie surprins. Ai grija sa indeplinesti toate cerintele postului si precizeaza-le separat in scrisoarea de intentie.

Atrage atentia asupra calificarilor tale. Adreseaza scrisoarea de intentie persoanei specificate in anunt.

Un post caruia nu i s-a facut publicitate

A aplica pentru un post care nu a fost facut public este cea mai buna metoda de a gasi un loc de munca. Este putin probabil ca aplicatia ta sa fie o supraincarcare a CV-urilor si scrisorilor de intentie primite, si nu va fi asezat intr-un vraf mare de hartii, ci conform teoriei va beneficia de mai multa atentie. Companiei ii arati ca ai initiativa.

In introducerea scrisorii prezinta cunostintele tale despre companie impreuna cu o declaratie pozivita legata de contributia pe care o poti avea.

Daca este posibil, fa referire la cineva din cadrul companiei, sau la un articol din ziar referitor la companie.

In incheiere precizeaza care sunt actiunile pe care le vei intreprinde, de exemplu "Va voi contacta saptamana viitoare pentru a discuta despre un posibil interviu."

Cerere pentru experienta de lucru

Experienta de lucru este o metoda buna de a intelege ce cariera sa urmezi. Unele companii incurajeaza acest lucru si ii dau persoanei respective mai multe atributii, decat sa faca cafea si sa copieze documente.

Sunt doua metode de a lucra pentru a capata experienta, remunerata sau neremunerata. Este mai usor sa gasesti loc pentru munca neplatita din motive evidente; daca este posibil aplicantul ar trebui sa adreseze scrisoarea unei persoane din cadrul companiei.

Pune accent in scrisoare pe cunostintele/cursurile facute la facultate/colegiu si de ce sunt ele relevante in sectorul pentru care aplici. Daca soliciti angajare neplatita specifica in scrisoare, iar daca soliciti experienta platita nu preciza suma dorita.

Aceste informatii se vor a fi doar sugestii, adaptati-le cerintelor de moment. Mult succes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.