V-ati intrebat vreodata ce fac oamenii de succes la primele ore ale diminetii, inainte de micul dejun? Iata raspunsul:

Oamenii de stiinta spun ca primele ore ale diminetii sunt cele mai importante – este momentul potrivit pentru a lua cele mai importante decizii, cand oamenii sunt plini de energie si optimisti.

Business Insider a realizat o lista cu rutina urmata de oamenii de succes inainte de micul dejun.

1. Oamenii de succes se trezesc de dimineata

Oamenii de succes stiu ca timpul este un lux. Daca orele de la birou sunt ocupate de sedinte, intalniri, raspuns la mailuri si gestionat task-uri si crize, primele ore ale diminetii le apartin in totalitate si pot face orice isi doresc cu acest timp. Tocmai de aceea, cei mai multi oameni de succes se trezesc de dimineata, inainte ca soarele sa rasara, pentru a profita de aceste clipe.

Potrivit unui studiu citat de Laura Vanderkam, autorul cartii de time management, „Ce fac oamenii de succes inainte de micul dejun”, 90% dintre persoanele chestionate au spus ca se trezesc inainte de ora 6 dimineata. CEO-ul PepsiCo, Indra Nooyu, de exemplu, se trezeste la 4 dimineata si este la birou la ora 7. CEO-ul Disney, Bob Iger se trezeste la 4:30 pentru a citi, in timp ce Jack Dorsey, CEO-ul Square se trezeste la 5:30 dimineata pentru a alerga.

2. Oamenii de succes fac miscare dimineata

Foto: alergat sursa Shutterstock.com

Una din cele mai importante activitati facute de oamenii de succes dimineata pare sa fie miscarea. Potrivit autoarei Vandderkam, Ursula Burns, CEO Xerox, are programate antrenamente in zorii zilei (la 6 dimineata) de doua ori pe saptamana, in timp ce Frits van Paasschen, CEO-ul Starwood Hotels se trezeste la 5:30 dimineata pentru a alerga o ora.

Miscarea de dimineata, inainte de micul dejun ajuta la reducerea stresului, iti vitalizeaza corpul si te ajuta sa dormi mai bine.

3. Sarcinile importante au prioritate

Orele linistite ale diminetii pot fi ideale pentru a te concentra la cel mai important task al zilei fara a fi intrerupt de nimeni.

Pentru a evidentia importanta preluarii celor mai importante sarcini dimineatea, autoarea Vanderkam il da drept exemplu pe analistul Debbie Moysychyn. In timpul zilei, Moysychyn este distras de atat de multe sedinte ad-hoc, telefoane si mailuri urgente, incat i-ar fi imposibil sa faca ceva productiv. Asa ca ales dimineata pentru a se concentra pe un proiect important, fara a fi distrasa de vreun coleg sau un telefon neprevazut.

Citeste si:
Idei pentru un mic dejun romantic
Idei pentru un mic dejun...

4. Oamenii de succes se folosesc de primele ore ale diminetii pentru a lucra la proiecte personale

Foto: inspiratie sursa Shutterstock.com

Este foarte usor sa renunti la pasiuni atunci cand ai avut o zi plina de sedinte, iti este foame si tot ce vrei sa faci este sa te intinzi si sa te odihnesti. Din aceasta cauza, foarte multi oameni de succes dedica primele ore ale diminetii pasiunilor.

Profesoara de istore, Charlotte Walker-Said, i-a spus lui Vanderkam ca petrece timpul dintre orele 6 dimineata si 9 dimineata pentru a lucra la o carte despre politica religiei din Africa de Vest. Este momentul perfect in care poate citi diferite articole si poate scrie cateva pagini pentru cartea sa.

5. Mediteaza

In general, oamenilor de succes le poate fi destul de greu sa se deconecteze si sa inceteze sa faca planuri si liste mentale. Asa ca, cei mai multi dintre ei incearca ca, inainte sa iasa pe usa, sa isi elibereze mintea de orice gand sau ingrijorare si sa mediteze pentru cateva minute.

Citeste si:
Ritual stupefiant de magie neagră în Rusia. Femeie găsită moartă și...
Ritual stupefiant de magie...

6. Planuiesc ziua cand sunt cel mai fresh

Dimineata, cand ai mintea limpede si corpul vitalizat, este momentul perfect pentru a planui si prioritiza sarcinile pentru parcursul zilei sau al saptamanii. Christine Galib, un exeutiv bancar de succes, se trezeste in fiecare zi la 5 dimineata, face miscare, citeste cateva versete din Biblie si isi revizuieste cele mai importante sarcini ale zilei inainte de micul dejun.

7. Citesc presa

Fie ca citesc presa in timp ce mananca sau verifica ultimele Tweet-uri in timp ce isi beau cafeaua, oamenii de succces au diferite ritualuri cand vine vorba de a fi la zi cu noutatile din lume. In acest fel, reuseasca sa se puna la curent cu ce se intampla in lume inainte sa ajunga la birou, astfel ca stirile zilei nu mai reprezinta o distractie pentru ei.

Foto main: om de succes sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.