Spectacolul 'Doamna fara nimeni' regizat de Diana Mihailopol, cu Marius Manole si Rodica Mandache. va avea a treia reprezentatie duminica, 8 iunie, ora 22:00, la Godot Cafe-teatru, str. Blanari nr 14.

„Seara la Godot Cafe, ultima comanda, cel din urma gong si lumina piere invaluind sala in tacere. Un spectator intarziat intra ca vantul pe usile cafe-teatrului, era Marius Manole, eternul actor grabit, cu rucsacul in spate si cu vocea lui rasunatoare ne saluta: „Buna ziua!“ Spectatorii ii raspund – „Buna ziua!“ „«Buna ziua» e un frumos text scris de Geo Bogza“, spune actorul. Comunicarea dintre actor si spectatori a fost stabilita.

Urmeaza cea mai asteptata prezenta din spectacol, „Doamna fara nimeni“, iar dupa cortina apare insasi Rodica Mandache, mai stralucitoare ca oricand. Dialogul generatiilor se infiripa natural si ne poarta pe meleaguri de basm.

Nu as numi spectacolul creat de Diana Mihailopol un colaj de texte, ci mai degraba un colaj de stari fara sa fie incatusate in personaje. Pe scena apar actorii care ne impartasesc povesti reale despre conditia artistului din vremuri stravechi, pana in zilele noastre. Sunt istorisiri abundente in emotii nuantate de melodii ce invadeaza si rascolesc sufletul.

Cred ca muzica constituie unul dintre factorii determinanti ai complexitatii unui spectacol, iar prin complexitate ma refer la profunzimea pe care o acceseaza in spectator o impletire perfecta intre cuvant, muzica si fior. Nu ai cum sa stii ce simt artistii acolo pe scena, ei sunt maestrii in gestionarea propriilor emotii, dar ii vezi cat de mult pot exprima, fiecare expresie a lor poate face parte dintr-un film al carui sfarsit nu vine niciodata.

Preafermecatoarea doamna Rodica Mandache nu numai ca ne arata lumi intregi pe scena goala, neagra si sumbra a singuratatii, dar ne conduce prin glasul ei gentil si suav prin etape ale fascinatiei meseriei de actor – cum este tratata batranetea, cum este vindecata frica de esec, cate emotii apar intre actor, rol si public, bogatiile sufletesti pe care si le insuseste un actor practicand neincetat meseria sa si purificarea de care are parte spectatorul la fiecare intalnire cu actorul. Actorii nu vor muri niciodata. Ei reprezinta armonia universului.

Citeste si:
Familia Addams vizitează Craiova. Spectacolul Outfitul Șearpelui se...
Familia Addams vizitează...

Un spectacol aparte, Doamna fara nimeni nu se aseamana cu nici un alt proiect artistic prezent in calendarul cafe-teatrului din strada Blanari nr 14, si, dupa cum afirma si creatoarea sa, regizoarea Diana Mihailopol, chiar avem nevoie de poezie pe scena, fiindca in ultimii ani, aceasta lipseste cu desavarsire. Iar teatrul inseamna desavarsire, nu irosire a mijloacelor artistice intr-un ceas.” (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

Tanara regizoare Diana Mihailopol realizeaza a doua uniune artistica dintre doua generatii diferite pe scena teatrala – Rodica Mandache si Marius Manole, doi actori ai caror oras natal e Iasiul si pe care ii apropie pasiunea si dragostea nesfarsita pentru meseria lor.

Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor prealabile la numerele de telefon: 0213161682 si 0736414244.

Citeste si:
Pe cine alege Marius Manole dintre Lidia Buble și Irina Rimes!...
Pe cine alege Marius Manole...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.