Expozitia World Press Photo de anul acesta a fost lansata in mod oficial pentru public, joi, 8 mai, in cadrul unei ceremonii de gala ce a avut loc in centrul Bucurestiului, in spatiul special amenajat din Piata Universitatii. Aflata pentru al treilea an consecutiv in Bucuresti, expozitia este deschisa publicului larg in fiecare zi din perioada 8 - 29 mai 2014, intre orele 11:00-21:00.

Gala oficiala de deschidere, prezentata de Lucian Mandruta, a reunit peste 500 de persoane, printre care Tessa Hetharia – reprezentant World Press Photo Amsterdam, Matthew Stephenson – fost diplomat in SUA, Afganistan, Irak, Turcia si Orientul Mijlociu, Ambasadorul Olandei – Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Malaeziei - Dato' Nik Mustafa Kamal Nik Ahmad, Steven van Groningen – presedinte si CEO la Raiffeisen Bank Romania si alte personalitaţi.

In cadrul expozitiei vizitatorii pot admira, pe langa Fotografia Anului la World Press Photo – celebra imagine a fotografului american John Stanmeyer – un numar de 140 de fotografii premiate anul acesta de juriul World Press Photo.

Evenimentul de la Bucuresti face parte din expozitia anuala internationala World Press Photo, care calatoreste in intreaga lume, fiind montata in peste 100 de locatii din peste 45 de tari si vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie.

Printre evenimentele ce vor avea loc in cadrul expozitiei pe parcursul celor trei saptamani se numara proiectii de scurtmetraje oferite de ShortsUp, intrare gratuita pana in zori cu ocazia Noptii Muzeelor, precum si alte surprize!

Expozitia de anul acesta a fost realizata cu ajutorul arhitectului Attila KIM – consultant al acestei expozitii – si Bog’Art, care isi reafirma astfel contributia permanenta la definirea unor noi standarde de profesionalism, incurajand transparenta informatiei si apreciind munca foto-jurnalistilor de pretutindeni.

De asemenea, cei care doresc sa revada expozitia de anul trecut pot descarca aplicatia oficiala Windows 8, ce ofera informatii complete despre fotografiile castigatoare si despre oamenii din spatele acestora. In plus, pe parcursul celor 3 weekend-uri de expozitie la Bucuresti, Microsoft pune la dispozitie vizitatorilor dispozitive Windows si Windows Phone pentru testare si familiarizare cu ecosistemul Windows.

Citeste si:
Număr impresionant de vizitatori la expoziția „Grădina Luminilor”...
Număr impresionant de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.