Crama Ceptura, una dintre cele mai de succes companii de pe piata romaneasca de vinuri, isi extinde suprafata de productie cu 180 de hectare de podgorie in zona Dealu Mare, anticipand o crestere a volumului cu 1 milion de sticle de vin pe an. Din cele 180 de hectare de vie, specialistii Cramei intentioneaza sa creeze noi soiuri de vin de calitate superioara, din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra sau Shiraz pentru vinurile roze si rosii, si Feteasca Alba, Feteasca Regala, Riesling si Sauvignon Blanc pentru cele albe.

Ca urmare a parteneriatului cu societatea Vie Vin Podgoria Valea Calugareasca, Crama Ceptura va gestiona pe deplin atat operatiunile de productie, cat si de management, si va asigura expertiza necesara realizarii unor vinuri premium. Expertii Cramei vor controla intregul proces de fabricare a vinurilor realizate aici – de la procesul agricol si tehnologic si maturarea vinurilor in butoaie de stejar, pana la operatiunile de imbuteliere si distributie.

Crama Ceptura detine cele mai moderne platforme pentru producerea vinului si echipament tehnologic sofisticat, de ultima generatie. Sectia de vinificare primara asigura prelucrearea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, iar capacitatea depozitului de pastrare este de aproximativ 10 milioane de litri de vin. Acum vom avea si una dintre cele mai bune vii din tara. Podgoriile din Valea Calugareasca au un potential unic de vinificatie: un microclimat ideal, la o altidudine superioara si cu expunere sudica optima. Zona Dealu Mare este renumita in special pentru pentru vinurile rosii, corpolente, pline de caracter. Aici, Feteasca Neagra e la ea acasa, iar noi, specialistii Cramei Ceptura, vom valorifica la maxim acest potential”, declara Marcel Grajdieru, CEO al Cramei Ceptura.

La conceperea si producerea noilor soiuri de vin create in zona Dealu Mare va participa si renumitul oenolog italian, Federico Giotto, in calitate de consultant permanent al Cramei Ceptura. Compania colaboreaza cu Federico Giotto de doi ani, iar vinurile realizate sub indrumarea lui au primit distinctii in competitii internationale. Dintre acestea, vinul „Crama Ceptura – Merlot” a fost premiat cu medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2011, in timp ce „Crama Ceptura - Cabernet Sauvignon” a primit medalia de argint in cadrul aceleiasi competitii.

DESPRE CRAMA CEPTURA:


  • Crama a fost construita intr-un timp record, lucrarile incepand in martie 2004, pentru ca in septembrie 2005 sa fie livrat primul lot de vin.

  • Vinaria de la Ceptura este un proiect sustinut financiar de Uniunea Europeana, volumul investitiei ridicandu-se la aproximativ 7 milioane de euro.

  • Crama Ceptura detine un spatiu de vinificare primara, depozitare a vinurilor si doua linii de imbuteliere cu o suprafata de 13.000 m2.

  • Vinurile realizate de Crama Ceptura sunt distribuite atat intern, cat si pe importante piete externe, precum Marea Britanie, Belgia, Grecia, Spania, Polonia, Belarus, Rusia, China, Coreea si Canada.

  • Din portofoliul Cramei Ceptura fac parte colectiile de vinuri Crama Ceptura DOC, Prahova Estate Premium, Drumul Vinului, Villa Romana, Casa Mare, Sangele Ursului si Mierea Ursului, adresandu-se tuturor tipurilor de consumatori.

  • Crama Ceptura SRL este parte a holdingului de firme din Republica Moldova Vinaria Bostavan si Vinaria Purcari. www.crama-ceptura.eu

DESPRE ZONA DEALU MARE:

Citeste si:
Ce băuturi preferă românii să consume de sărbători
Ce băuturi preferă românii să...

Una din regiunile cu cele mai vechi traditii vinicole din Romania, zona Dealul Mare este recunoscuta in intreaga lume pentru soiurile cultivate aici, precum Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling Italian, sau Muscat Ottonel. Savoarea unica a soiului pur romanesc de Feteasca Neagra cultivat in regiunea Dealu Mare a fost apreciat de critici oenologi din intreaga lume de-a lungul timpului. Clima temperat-continentala favorabila culturilor de vita de vie, conditiile hidrologice potrivite si solul luto-nisipos favorizeaza dezvoltarea unei arome speciale a vinurilor produse in aceasta zona, asemanatoare cu celebra regiune viticola Bordeaux. Realizate dupa retete vechi, pastrate cu grija, si imbuteliate folosind tehnologia la rece, vinurile romanesti create de Crama Ceptura in zona Dealu Mare pastreaza buchetul si aroma naturala a strugurilor.

Citeste si:
Criza energetică are un singur vinovat, susțin politicienii români:...
Criza energetică are un...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.