Flashmob global impotriva violentei asupra femeilor!

Pe 14 februarie, Romania este pe harta One Billion Rising! In 2013 un miliard de femei din intreaga lume se vor ridica, vor dansa si vor cere impreuna oprirea acestui fenomen. Peste 177 de state participa la acest proiect, peste 13.000 de organizatii s-au implicat in sprijinul acestei idei. Ne alaturam lor. Va invitam sa luati parte la acest eveniment global, dansand in ritm cu intreaga lume!

Intr-o zi speciala in care intreaga lume sarbatoreste iubirea, dorim sa amintim femeilor sa se iubeasca pe ele insele, sa ia atitudine si ...sa danseze! In data de 14 februarie, de la orele 17:30 si 18:30, in spatiul Centrului comercial AFI Palace Cotroceni, se vor desfasura doua flashmob-uri pe melodia internationala Break the Chain. Femei si barbati, fete si baieti au invatat timp de patru zile coregrafia Break the Chain si, in mod simbolic, ei vor rupe si la Bucuresti, lantul violentei indreptate impotriva femeilor! Initiativa de a desfasura Campania One Billion Rising la Bucuresti apartine Centrului de dezvoltare curriculara si studii de gen: FILIA, Asociatiei FRONT si Scolii de dans Madness Dance.

Acest proiect s-a bucurat de o ampla sustinere in Romania si de foarte mult entuziasm, astfel incat sub semnul One Billion Rising au luat nastere initiative si la Timisoara si la Brasov. De asemenea, la Bucuresti, pe langa evenimentul de la AFI Palace Cotroceni se va desfasura un flashmob special organizat de catre TangoTangent, cea mai activa scoala de tango argentinian din Romania, alaturi de prim-balerina Operei Romane, Monica Petrica.

Pentru fiecare poveste auzita sau traita privind violenta asupra femeilor, pe 14 februarie ne unim, ne ridicam, dansam si cerem ca acest lucru sa se opreasca! E ziua in care femeile isi iau puterea inapoi!

One Billion Rising

Una din trei femei cade victima violentei macar o data in viata. Statistic, acest lucru inseamna peste 1 miliard de femei din intreaga lume care sufera de pe urma acestui fenomen. In consecinta, pe 14 februarie 2013 peste 1 miliard de femei si barbati din intreaga lume vor dansa pentru a spune STOP violentei asupra femeilor in cadrul evenimentului de anvergura mondiala One Billion Rising . Facem acest lucru din solidaritate, din suroritate, din credinta ca prin dans ne putem ridica, putem sa ne luam puterea inapoi si putem astfel combate acest fenomen impreuna!

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

One Billion Rising este un proiect la nivel global initiat de Eve Ensler (scenarista, performer, activista feminista, cunoscuta in intreaga lume datorita piesei Monoloagele Vaginului). De peste 15 ani ea organizeaza evenimente in intreaga lume pe 14 februarie pentru a opri violenta asupra femeilor, sub semnul V-Day. Evenimentele V-Day au pornit in 1998 si au devenit in scurt timp o miscare activista internationala, al carei obiectiv este oprirea violentelor indreptate asupra femeilor. Intre timp, V-Day a dobandit atat de multa popularitate, incat sub aceasta egida se organizeaza in lume peste 5.800 de evenimente anual.

In acest an, pe 14 februarie V-Day si-a propus un eveniment global, unic in istoria umanitatii: peste 1 miliard de femei si barbati care sa danseze impotriva violentei asupra femeilor. Violenta indreptata asupra lor nu are granite, iar femeile, indiferent tara, de cultura, de continent impartasesc aceleasi experiente, aceleasi trairi, sufera aceleasi constrangeri cand vine vorba de violenta. Aceasta poate lua diferite forme, poate fi fizica, psihologica, economica sau sociala. Sunt cu toate supuse ei, fie ca e vorba de hartuire stradala, la locul de munca, fie ca li s-a intamplat lor sau mamelor, vecinelor, prietenelor, surorilor lor.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, cel mai complex eveniment din România...
Agri Trade Summit 2024, cel...

In cinstea acestui eveniment, chiar inaltimea Sa Dalai Lama a dat un mesaj mondial prin care isi anunta sprijinul, alaturi de alte persoane influente si cu vizibilitate cum ar fi actori: Jane Fonda, Rosario Dawson, Donna Karan, Thandie Newton, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Connie Britton, Kate Clinton, Anne Hathaway, Jennifer Lawrence, Dylan McDermott, Robert Redford, Lily Tomlin, Rosie Huntington-Whitely, Zoe Kravitz sau scriitori: Alice Walker, Adam Hochschild, Naomi Klein, Dr. Denis Mukwege si Christiane Northrup. In Romania, persoane care s-au alaturat campaniei si si-au transmis mesajul au fost: Ioana Nicolaie, Adrian Oianu, Olivia Nitis, Cristian Neagoe, Nona Serbanescu, Ariel Constantinof, Carmen Gheorghe, Monica Gal, Tatiana Volontir, Iuliana Alexe, Daniela Palade Teodorescu si multi altii.

Citeste si:
Daniel Pavel a răbfunit. Concurenții au reușit să-l scoată din...
Daniel Pavel a răbfunit....

Sursa foto main: Depositphotos


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.