Formaje celebreaza diversitatea exprimarii, ideilor si formelor pe care le aliniaza in numarul 4 al revistei patrate. Lansarea in spatiu are loc sambata, 19 ianuarie, de la ora 9PM, la nou9 (bd. Aviatorilor 9)

Evenimentul va fi animat de experimentele sonore ale ansamblului de intrumente de suflat Improvisat, show-ul Karpov not Kasparov si de ritmurile celor de la Casetofoane si Younkarls.

Noul numar Formaje iti propune o calatorie prin mentalul colectiv romanesc, vazut prin filtrul unor artisti care contribuie, inevitabil, la transformarea lui. Pe film, PVC, panza, vagoane, hartie sau pereti, in linii sau litere. De la poezie la street art si grafica, de la pictura la fotografie sau film, operele opresc timpul pentru a expune trairi, personale sau observate, care ne contureaza identitatea intr-un moment specific.

Regizorul Paul Negoescu povesteste, intr-o discutie relaxata, despre confuzie, globalizare si ifluenta lor asupra generatiei sale, criticul Erwin Kessler aduce aminte despre importanta documentarii prezentului in intelegerea lui, iar Silent Strike vorbeste despre pozitionarea sa pe scena electro la noi si de afara.

Pentru realizarea Formaje #4 au contribuit: Andrei Becheru, Radu Belcin, Allan Dalla, Irina Florea, Alain Gavrilutiu, Anai Greog, 438 Hall, Alexandru Iatan, Kero, Erwin Kessler, Alexandra Maftei, Andra Matzal, George Mocanu, Dorotea Momir, Paul Negoescu, Alina Negoita, Adrian Oprea, Marian Pislaru, Codrin Platon, Ovidiu Platon, Mircea Popescu, Alina Rizescu, Silent Strike, Mihnea Simiras, Cezar Somitca, Bogdan Stefanescu, Vlad Ioan Tausance, Cristiana Tautu, Roman Tolici s.a.

Formaje Artfiles este un manifest bilingv (romana/engleza) de 160 de pagini pentru arta contemporana romaneasca, veridica si nealterata. Proiectul aduce in antentia publicului o serie de lucrari care pun in lumina, imagistic sau conceptual, manifestari ale culturii, subculturilor sau contra-culturilor. Exprimarea libera, originalitatea, diversitatea instrumentelor si incurajarea initiativei artistice sunt numai o parte din principiile urmarite in selectarea artistilor ce vor contribui la indexarea fisierelor de arta Formaje. De asemenea, revista doreste sa combata prejudecata conform careia arta este produsa de grupuri elististe si consumata tot de catre acestea.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

Facebook Event


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.