Mai avansat din punct de vedere tehnic si mai rapid decat modele fabricate anterior, noul Porsche 918 Spyder pare sa fie un adversar serios pentru Ferrari sau McLaren.

Daca ar fi sa facem o lista a celor mai asteptate masini ale anului 2013, Porsche 918 Spyder s-ar afla cu siguranta in fruntea clasamentului. Prezentata in martie 2010 in cadrului Salonului Auto de la Geneva ca masina concept, 918 Spyder atragea atentia criticilor si pasionatilor de supercaruri deopotriva. Au trecut de atunci mai bine de doi ani si mai avem de asteptat inca unul pana cand masina va fi lansata oficial, productia fiind programata pentru septembrie 2013.

Cu un motor V8 de 4.6 litri si doua motoare electrice care aduna impreuna 759 de cai putere, 918 Spyder promite sa fie un supercar in toata regula. Si nu orice fel de supercar, ci unul eco : ) Ah, am mentionat cumva faptul ca masina poate ajunge la 100 km/h in 3.1 secunde si are o viteza maxima de 320 km/h? Sau v-am spus cumva ca a facut Nurburgring-ul in 7 minute si 14 secunde, cu doar doua secunde mai putin decat recordul detinut de Dodge Viper ACR? Sa stiti numai cu ce tip de masina avem de-a face. Unde mai puneti ca, pentru o masina cu astfel de performante, consumul este de vis: 3 la suta si pana la 25 de kilometri doar pe electricitate.

Inainte de a va entuziasma, trebuie sa stiti ca Porsche 918 Spyder este, pe langa cel mai performant si, probabil, cel mai rapid din istoria marcii (a depasit in teste timpul obtinut de Porsche Carrera GT la Nurburgring ) si cea mai scumpa masina Porsche. Pretul 918 Spyder va fi de 664.000 euro. Desi exorbitant, nu duce lipsa de clienti, fiind multi cei care abia asteapta sa intre in posesia celui mai asteptat supercar eco al anului 2013.

In GALERIA FOTO v-am pregatit mai multe imagini cu Porsche 918 Spyder.

Foto: Porsche.com, Wikipedia.org


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.